Formule 1

Helmut Marko: "Op gebied van stuurmanskunst en snelheid is Max beter dan Lewis"

Uitgegeven door Bart • 22 april 2021 13:07 • Print artikel

Na twee Formule 1-races in 2021 staat vast dat de strijd om de wereldtitel gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Beide coureurs wonnen een race en het belooft een spannend seizoen te worden. Red Bull-topman Helmut Marko smult van de strijd tussen beide rivalen en hoopt de belofte aan Verstappen van een competitieve auto eindelijk waar te kunnen maken.

Max Verstappen Lewis Hamilton


"Max en Lewis gaan samen uitmaken wie er wereldkampioen wordt", aldus Marko tegenover het Duitstalige F1 Insider. "Ze staan op gelijke hoogte en ver boven de rest van het veld. Als we Max een goede auto blijven geven en Mercedes bij kunnen houden, dan kan Max het zeker afmaken. Het wordt in ieder geval spannend."

Marko wil geen antwoord geven op de vraag wie de betere coureur is. "Op het gebied van stuurmanskunst en snelheid is Max beter dan Lewis, maar Lewis heeft meer ervaring. Daardoor is het op dit moment nog in balans. Max is nog jong en leert nog iedere race bij. Dan kun je wel eens fout maken, maar het worden er steeds minder."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS