Formule 1

Hamilton spoort Mercedes aan om te maximaal te profiteren van Verstappen-straf

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2021 04:02

SOTSJI - Lewis Hamilton is vastbesloten zich dit weekend te concentreren op de klus die hij moet klaren en te profiteren van de precaire situatie waarin zijn voornaamste titelrivaal Max Verstappen zich tijdens de GP van Rusland bevindt.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Verstappen had al een gridstraf van drie plaatsen als gevolg van zijn botsing met Hamilton in Monza, en zal zondag achteraan starten nadat het team ervoor had gekozen om de onderdelen van de power unit te vervangen.

Aangezien Mercedes beide vrijdagtrainingen domineerde, is dit een uitgelezen kans voor Hamilton om zijn kampioenschapsstrijd nieuw leven in te blazen en opnieuw de leiding te nemen, ondanks een mindere kwalificatie. Daarin klokte Hamilton de vierde stek.

“Het is voor iedereen een moeilijk jaar voor wat betreft de betrouwbaarheid, denk ik”, merkte Hamilton eerder dit weekend op toen hem gevraagd werd naar de straf van Verstappen. “Dat is zeker jammer voor hem.”

“We moeten gewoon ons ding doen en ons focussen”, vervolgde hij. “We moeten proberen daar munt uit te slaan en een maximaal resultaat te halen. Een een-tweetje zou spectaculair zijn voor ons als team.”

Hoewel hij in beide trainingssessies van vrijdag werd voorbijgestreefd door teamgenoot Valtteri Bottas - met slechts 0,044 in FP2 - maakte Hamilton zich op dit moment geen zorgen over hoe het weekeinde er voor hem uitziet. “Het lijkt erop dat we op de goede manier zijn begonnen”, zei hij. “We proberen altijd vooruitgang te boeken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS