Formule 1

Guenther Steiner schrikt van prestaties van zijn team: “Het was een aangename verrassing"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juli 2022 14:15 • Print artikel

Afgelopen weekend scoorde Mick Schumacher tijdens de Britse Grand Prix voor het eerst punten in zijn Formule 1- carrière. Niet alleen voor de jonge Schumacher was het weekend een succes, maar voor het gehele team was het feest. Kevin Magnussen eindigde namelijk ook in de punten, het is al ruim drie jaar geleden dat het team dubbele punten scoorde. Teambaas Guenther Steiner was zondag enorm blij met het succes.

Guenther Steiner

De laatste jaren verkeerde het Amerikaanse team van Haas in enorm zwaar weer. Vanaf 2019 zat het team in een neerwaartse spiraal en leek daar maar moeilijk uit te komen. In 2019 scoorde het team slechts 28 puntjes, terwijl zij in 2018 nog bijna de 100 aan wisten te tikken. 2020 verliep nog dramatischer, de coureurs scoorden toen drie schamele puntjes. 2021 was voor het team uit Kannapolis het absolute dieptepunt. Puntloos eindigde zij onderaan beide kampioenschappen.

Dit seizoen lijkt het allemaal weer een stuk beter te gaan met het team. In de eerste tien races scoorden het team al 20 puntjes. Kevin Magnussen heeft zestien van deze punten op zijn naam staan, Schumacher vier. Haas-teambaas Steiner was ontzettend blij met het behaalde resultaat in Silverstone: “Het was een aangename verrassing om met twee auto's in de top tien te eindigen, maar we weten dat de auto het kan en het team kan het, alleen waren de laatste vijf races erg moeilijk. Toen de kans zich deze keer voordeed met de rode vlag en we een paar posities naar voren werden verschoven, kregen we niets gratis. De auto was sterk, de coureurs waren sterk, dus we profiteerden er gewoon van en gingen vooruit. Ik denk dat het verdiend was na een flink aantal races die frustrerend waren.”

“Ik ben best blij met een solide P8 en ik ben niet boos dat we niet zevende zijn geworden. Mick vocht ervoor, maar hij vocht tegen een van de beste, zo niet de beste voor die positie. Uiteindelijk bracht hij P8 en zijn eerste punten mee naar huis, wat erg goed is. ”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS