Formule 1

Guanyu Zhou: "Ik heb alles meegemaakt wat een F1-coureur normaal in 10 jaar meemaakt"

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2022 15:35 • Print artikel

Guanyu Zhou is dit seizoen de enige rookie in de Formule 1 en de 23-jarige Chinees is bezig aan een veelbelovend openingsjaar bij Alfa Romeo. Terugblikkend op zijn eerste half jaar is Zhou tevreden, maar ook teleurgesteld aangezien hij flink wat betrouwbaarheidsproblemen heeft gekend.

Guanyu Zhou


Zhou verzamelde tot nu toe vijf WK-punten en dat hadden er meer kunnen zijn. Naast de betrouwbaarheidsproblemen maakte de Chinees ook één van de zwaarste crashes van de laatste jaren mee. Bij de start in Silverstone werd hij gelanceerd, gleed hij een lang stuk op zijn dak en kwam hij in het hekwerk tot stilstand.

"Als ik terugkijk op mijn eerste half jaar ben ik best wel onder de indruk met wat ik gepresteerd heb. Vanaf de start in Bahrein heb ik progressie gemaakt. In deze eerste 13 races heb ik het gevoel dat ik alles heb meegemaakt wat een Formule 1-coureur normaal in 10 jaar meemaakt. Door betrouwbaarheidsproblemen zijn we best vaak uitgevallen en het is natuurlijk niet fijn als je zo vroeg in je carrière al zo'n zware crash hebt gehad."

"Overall ben ik best tevreden, maar we hadden meer punten kunnen scoren als we niet zo veel DNF's hadden gehad. De meeste vakjes heb ik wel kunnen afstrepen. Ik heb meerdere keren Q3 bereikt, punten gescoord en een goede snelheid laten zien. Dat zijn goede prestaties en die geven me een boost voor de toekomst."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS