Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Goodwood Festival of Speed 2022: debuut prototype Polestar 5 en de Polestar 2 BST edition 270

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 juni 2022 09:02 • Print artikel

Polestar, de Zweedse fabrikant van elektrische auto's, keert terug naar het Goodwood Festival of Speed ​​op 23 juni 2022. Het merk toont tijdens dit wereldberoemde Britse evenement niet alleen het bestaande gamma, maar ook een nieuwe high-performance versie van de Polestar 2 en een prototype van de Polestar 5.

Polestar

"Goodwood is onze favoriete plek om nieuwe modellen te laten zien aan een enthousiast publiek", zegt Polestar CEO, Thomas Ingenlath. “Dit jaar kijken we ernaar uit om de Polestar 5 de heuvel op te zien gaan! Ons Britse R&D-team levert geweldig werk en we zijn er trots op om in dit vroege stadium de eerste resultaten te laten zien.”

Het prototype van de Polestar 5 wordt tentoongesteld in de First Glance Paddock en gaat gedurende het event meerdere keren de heuvel beklimmen. De Polestar Precept, de concept car waarop de Polestar 5 is gebaseerd, is te zien op de hoofdstand van Polestar, samen met het elektrische roadster concept en de Polestar 2 BST edition 270.

Op de Electric Avenue zijn de nieuwste uitvoeringen van de Polestar 2 te bezichtigen. Polestar gaat dit jaar wederom testritten met de Polestar 2 mogelijk maken in Molecomb, vlak naast het evenemententerrein.

Polestar heeft in de afgelopen jaren tijdens dit iconische evenement verschillende auto's geïntroduceerd, waaronder het prototype van de Polestar 1 in 2018 en de Experimental Polestar 2 in 2021. De limited edition Polestar 1 in de kleur Sun en de experimentele Polestar 2 zijn dit jaar samen met het prototype van de Polestar 5 aanwezig in de First Glance Paddock, en rijden tijdens het event ook de heuvel op.

Polestar komt ook met een nieuwe aflevering van de YouTube-documentaireserie "Precept: From Concept to Car", die gaat over het proces van het creëren van het interieur van de productieauto.

Polestar is van plan om te noteren aan de Nasdaq via een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW en GGPIU), die naar verwachting in juni wordt afgerond.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS