Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Comtoyou Racing leidt in Misano tijdens pre-kwalificatiesessie die werd gedomineerd door Audi + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 14 juli 2023 17:15

De #21 Gold Cup-inschrijving van het Belgische team was het snelst in het overall klassement van de pre-kwalificatie van de Fanatec Europe GT Sprint Cup op vrijdag, dankzij een ronde van 1:31,981 seconden van Gilles Magnus, waarmee hij de #25 Saintéloc Junior Team-auto ruimschoots versloeg met een voorsprong van 0,233 seconden. De derde plaats was voor de #88 Akkodis ASP Mercedes-AMG van Raffaele Marciello, die de enige niet-Audi in de top-acht.

Fanatec World Challenge Europe Misano pre-kwalificatie vrijdag foto 1

Na het leidende trio pakte in Misano in het overall-klassement het #26 Saintéloc Junior Team de vierde plaats, gevolgd door de #12 Comtoyou Racing en de #99 Tresor Attempto Racing. De laatste leidde de Silver Cup-klasse dankzij Lorenzo Patrese. Dit was een bemoedigend optreden voor de #99 crew, die tijdens de vrije training helemaal nergens bleef met zijn resultaten.

Fanatec World Challenge Europe Misano pre-kwalificatie vrijdag foto 2

De #112 JP Motorsport McLaren voerde de Bronze Cup aan als negende algemeen met Norbert Siedler aan het stuur. Een vierde merk was aanwezig in de top-10 dankzij de #69 Emil Frey Racing Ferrari. Het is de auto bemand door Thierry Vermeulen en teammaat Alberto Costa. De Zwitserse ploeg kon helaas het tempo dat ze lieten zien in de vrije training, niet evenaren.

Fanatec World Challenge Europe Misano pre-kwalificatie vrijdag foto 3

Nadat ze vanochtend goed hadden gepresteerd, waren de BMW’s opvallend afwezig bovenaan de timingschermen. De beste auto van het Beierse merk was de #46 Team WRT-inschrijving met Valentino Rossi op de 13e plaats algemeen. Dit was een plaats beter dan de snelste Lamborghini, met de #60 VSR-machine op de 14e plaats voor het lokale merk.

Fanatec World Challenge Europe Misano pre-kwalificatie vrijdag foto 4

De sessie van 80 minuten verliep zonder enige onderbreking, waardoor er voldoende gelegenheid was om je voor te bereiden op een druk weekend. Kwalificatie 1 staat zaterdag om 09:00 uur CEST op het programma, gevolgd door Race 1 om 14:00 uur. Hetzelfde programma wordt op zondag herhaald, waarbij alle actie live wordt gestreamd op het YouTube-kanaal van GT World. Spannend om de verrichtingen te volgen van Thierry Vermeulen in dit hoog competitieve startveld met vele, ervaren coureurs die hun sporen verdiend hebben.

Klik hier voor uitslag van de pre-kwalificatie van de Fanatec World Challenge Europe in Misano

Fanatec World Challenge Europe Misano pre-kwalificatie vrijdag foto 5Fanatec Europe GT Sprint Cup-race Misano event poster

Foto's: Fanatec Europe GT Sprint Cup

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS