Formule 1

Geruchten om stoeltje naast Verstappen: "Hij is de nummer één kandidaat bij Red Bull! Ik ken de cijfers niet precies, maar..."

Uitgegeven door Bart • 23 oktober 2020 17:15 • Print artikel

Max Verstappen krijgt komend seizoen een nieuwe teamgenoot. Althans, als we Ralf Schumacher mogen geloven. Volgens de Duitse oud-coureur zit Nico Hulkenberg op pole position om het stoeltje van Alex Albon over te nemen. Hulkenberg maakte dit jaar indruk tijdens zijn invalbeurten in Silverstone en op de Nürburgring. De Hulk kan goed opschieten met Max Verstappen en zou dichter in de buurt van de Nederlander kunnen komen dan Albon.

Nico Hulkenberg


"Bij Red Bull wordt nog steeds over Daniel Ricciardo gesproken en het menselijke aspect tussen beide coureurs", aldus Schumacher bij Sky Deutschland. "Max en Nico kunnen goed met elkaar opschieten en ik denk echt dat Hulkenberg de nummer één kandidaat bij Red Bull is. En dat om verschillende redenen. Red Bull heeft het geld van Sergio Perez niet nodig. Perez is een goede coureur, maar Nico heeft zich dit jaar sterk terug geknokt."

Schumacher ziet nog een tweede pluspunt voor Hulkenberg. "Ik ken de cijfers niet precies, maar het merk Red Bull heeft het altijd lastig gehad op de Duitse markt. Een vriendelijke Duitse coureur, en Nico is heel bekend in Duitsland, zou voor mij een logische stap voor Red Bull zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS