Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen extra Porsche 963's voor klantenteams: "We voelden halverwege het seizoen al..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2023 09:32

Porsche heeft de bouw van extra LMDh-auto’s tot half 2024 uitgesteld voor zowel het FIA World Endurance Championship als de IMSA. Voorlopig gaat de levering van de tweede klantenauto aan Jota ook de laatste levering aan een klantenteam zijn. Daarmee heeft het Duitse automerk het beschikbaar stellen van de levering van nieuwe Porsche 963’s uitgesteld en komen dus vier auto’s in handen van klanten in de twee kampioenschappen er voorlopig dus niet.

FIA WEC

“We kunnen onze toeleveringsketen simpelweg niet overbelasten, dat is één van die dingen”, aldus LMDh-projectleider Urs Kuratle tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Er zijn wat problemen met de levering van de batterij, dat is geen geheim. Om meer auto’s in het veld te hebben zou een beetje een probleem zijn. Het tweede is dat we ons systeem met klanten support zouden overbelasten. We voelden halverwege het seizoen al dat we echt de limiet voor wat betreft de ondersteuning hadden bereikt. Porsche wil goede ondersteuning aan de klanten leveren.”

De Zwitser geeft dan ook eerlijk toe dat het geheel een fabrieksinspanning met twee auto’s per kampioenschap is en het klanten programma nog niet zover is als dat men gehoopt had. Overigens wil Kuratle zich nog niet laten vastprikken op een datum, dat Porsche weer klantenauto’s zou kunnen leveren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS