Formule 1

Gedachten Daniel Ricciardo gingen met hem aan de loop: "Ik dacht als ik deze race kan winnen, dan kan ik..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juni 2022 06:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo streed in zijn periode bij Red Bull Racing met Max Verstappen om de overwinningen. Toch vertrok de Australiër naar Renault, waar hij slechts kort verbleef. Inmiddels zit de Australische F1-coureur bij McLaren en nog steeds is de glans van zijn periode bij Red Bull niet terug. Het is totaal anders gelopen dan de Honey Badger dacht dat het ging lopen toen hij in zijn eerste overwinning in Canada behaalde.

Daniel Ricciardo

“Ik overtuigde mijzelf: ‘Oh, ik ga volgend jaar wereldkampioen worden, we hebben een betere auto’”, vertelt Daniel Ricciardo tegenover de New York Post. “Ik dacht ‘Als ik deze race kan winnen, dan kan ik vele meer winnen’. Mijn gedachten gingen mij vooruit. Maar, ik denk dat mijn acties oké waren. Het is niet dat ik domme dingen deed en mijzelf een jacht kocht, arrogant begon te worden. Maar in mijn gedachten was ik waarschijnlijk te opgewonden voor wat komen ging.”

Dit jaar loopt het met de goedlachse Australiër nog niet in de McLaren. Geregeld is zijn teamgenoot Lando Norris hem te snel af. Toch heeft Ricciardo het vertrouwen dat het terug gaat komen. “Ik kan nog steeds bij dat gevoel komen”, voegt de McLaren-coureur daar aan toe. “Je eerste overwinning... Je voelt alsof je onoverwinnelijk bent. Mijn verwachting voor wat er ging gebeuren, was waarschijnlijk iets te hoog voor wat betreft dat ik veel meer ging winnen dan ik heb gedaan. Een slechte race is helaas ook gewoon in deze sport, dus wil ik niet dat dat de manier is waarop de week daarna gedicteerd wil worden. Ik ben daar vorig jaar al aan bloot gesteld. Ik heb mij zelf daar vorig jaar van los gemaakt en dat beïnvloedde ook op momenten mijn vriendschappen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS