Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

GEEN 24U van Le Mans voor Mike Conway! Teamgenoot van Nyck de Vries breekt ribben en botten bij fietsongeluk

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juni 2024 19:15

Toyota-coureur Mike Conway kan dit jaar niet deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De teamgenoot van Nyck de Vries heeft een ongeluk op de fiets gehad, waarbij hij breuken opliep aan zijn ribben en sleutelbeen. Het betekent dat de Brit vervangen wordt door José María López. De Argentijn zat tot vorig jaar in de Toyota GR010 Hybrid en werd dit jaar door De Vries vervangen.

#24Hlemans

Foto: Toyota Gazoo Racing


López komt over vanuit het team van Akkodis ASP die met de Lexus RC F GT3 in de LMGT3-klasse rijdt. Het betekent dat Conway nu aan zijn herstel moet gaan werken en Toyota hoopt hem snel weer terug in de auto te zien. Het Japanse merk meldt dat de Brit direct aan een intensief herstelprogramma is begonnen, met het doel om dus snel achter het stuur terug te keren.

Overigens zijn diverse coureurs in de paddock fervent fietsers en gebruiken deze sport om de conditie op peil te houden. Net als professionele wielrenners als Wout van Aert en Tadej Pogacar zetten diverse autocoureurs ook hun activiteiten op de bekende wieler-app Strava. Zo reden Laurens Vanthoor en Renger van der Zande deze week al een ronde over het Circuit de la Sarthe. Bekende Nederlandse coureurs die geregeld hun activiteiten op de bekende app zetten zijn bijvoorbeeld Van der Zande en Tom Coronel.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS