Formule 1

Formule 1: Scuderia Ferrari werkt aan baanbrekend 2022-motorconcept

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 februari 2021 04:26 • Print artikel

MARANELLO - Ferrari werkt naar verluidt aan een radicaal nieuw motorconcept, zoals dat nog nooit eerder in de F1 is vertoond en dat het Italiaanse team in 2022 een voorsprong zou moeten geven.

Charles Leclerc Ferrari F1


De ingenieurs van de Scuderia hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een verbeterde krachtbron voor dit seizoen te leveren, die de equipe moet helpen haar prestaties te verbeteren na het voor Ferrari rampzalige 2020.

Maar in Maranello zijn aanzienlijke technische middelen toegewezen aan een baanbrekend motorontwerp dat Ferrari een cruciaal voordeel ten opzichte van haar rivalen zou kunnen geven. Volgens Motorsport.com wordt het project in Ferrari's motorafdeling geleid door Wolf Zimmerman, een man die goed bekend is met Mercedes' hybride technologie door zijn werk bij de motorspecialist AvL in Graz.

Het ontwerp van de revolutionaire motor zal het voorbeeld van Mercedes volgen door op de eenheid de compressor van de turbo te scheiden, een benadering die ook Honda volgt.

Momenteel bevinden de twee componenten zich naast elkaar aan de versnellingsbakzijde van de motor, zoals motorsporttechnisch expert Craig Scarborough liet zien. Motorsport beweert echter dat de echte vernieuwing die Ferrari plant de behuizing van de compressor in de zescilinder-inlaatkast van de eenheid is, met een volledig nieuw intercoolerontwerp.

De radicale architectuur zou een reeks voordelen opleveren, waaronder prestatiewinst, een gewichtsvoordeel en een compacter algemeen ontwerp dat een optimale aerodynamica mogelijk zou maken.

Een dergelijke gedurfde aanpak is natuurlijk niet zonder uitdagingen, vooral voor wat betreft het waarborgen van betrouwbaarheid.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS