Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari laat Lilou Wadoux en Robert Schwartzman debuteren in Bahrein in de 499P Le Mans Hypercar

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2023 06:30

De FIA heeft de voorlopige inschrijvingslijst voor de rookietest in Bahrein bekend gemaakt. Het evenement is de traditionele afsluiter van het seizoen en de laatste race. Zoals al eerder gemeld, debuteert Job van Uitert in de Vanderwall Vandervell 680 en is daarmee de enige Nederlander die op de inschrijvingslijst staat. Stoffel Vandoorne neemt plaats in de Peugeot. De Belg rijdt volgend jaar een volledig seizoen in de LMH-klasse voor Peugeot.

FIA_WEC_Spa_2023-47

Ferrari laat Lilou Wadoux en Robert Schwartzman debuteren in de Ferrari 499P Le Mans Hypercar. De twee maken onderdeel uit van de fabrieks line-up van het Italiaanse prestigemerk. Wadoux is daarmee de eerste vrouw die in de Ferrari LMH plaats neemt. De 22-jarige testte al eerder de Toyota GR010 Hybrid. Zij neemt samen met Robert Schwartzman plaats in de auto. De IsraŽliŽr is een voormalig Formule 2-coureur en F1-testcoureur voor Ferrari. Naast Vandoorne neemt ook Malthe Jakobsen plaats in de auto. De Deen is de junior coureur bij Peugeot.

Klik hier voor de volledige entry list.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS