Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari F1-reservecoureur klaar voor de Ferrari 499P: "Dat ze mij in overweging nemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2023 13:44

Ferrari F1-reservecoureur Robert Shwartzman reed recent zijn eerste kilometers met de Ferrari 499P. De auto waarmee het Italiaanse merk in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship actief is. Na dertig ronden tijdens de test heeft de coureur het gevoel dat hij klaar is om in de klasse te debuteren.


"Ik sta open voor alles, dus ik hoop echt dat er na deze test een kans komt om de Hypercar te proberen en gewoon goed te racen, de hele ervaring van enduranceracen te voelen," zegt Shwartzman naar aanleiding van de rookietest in Bahrein, tegenover het Amerikaanse Motorsport. "In de test heb ik genoeg laten zien dat ik helemaal klaar ben voor die auto en daar twijfel ik geen moment aan. Over het algemeen pas ik me heel snel aan alles aan. Toen ik de IndyCar-test deed, was ik er meteen bij en sneller. Met FE was het ook erg goed toen we de test in Berlijn deden. Voor mij heeft het niet veel tijd nodig. Ik leer heel snel en daar ben ik trots op. Ik heb dus een seizoen in GT3 gereden. Ik heb al een gevoel voor het endurance-format. Ik weet min of meer hoe het werkt. Ik heb niet nog een jaar nodig. Ik zie niet in wat ik nog meer zal leren dan ik nu al gedaan heb. Mijn ambitie en doel is natuurlijk om volgend jaar een stap omhoog te zetten."

Inmiddels heeft Ferrari laten weten dat zijn een klantenteam in 2024 kan voorzien van een auto. De Russische-Israëliër hoopt dat hij een mogelijkheid krijgt om in de auto te stappen, mocht deze ingezet gaan worden. "Ik kijk er echt naar uit om met Ferrari in een hypercar te rijden, maar zij gaan beslissen”, zegt Shwartzman over zijn kansen. "Ik weet het niet over de derde auto, zullen ze het doen, zullen ze het niet doen. Maar als ze het doen, hoop ik echt dat ze me in overweging nemen. Maar over het algemeen hoop ik dat ik vooral na deze test heb laten zien waar ik klaar voor ben en dat ik snel alles kan leren en dat ze geïnteresseerd zullen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS