Formule 1

Fernando Alonso waarschuwt Max Verstappen: "Maximaal op de aanval in bocht 1"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 08:02 • Print artikel

Fernando Alonso vertrekt zondag verrassend naast Max Verstappen op de eerste startrij. In natte omstandigheden was de tweevoudig wereldkampioen ijzersterk. De Spanjaard van Alpine verwacht geen wonderen en mikt op de top 5, maar hij zou het wel geweldig vinden als hij vroeg in de race even aan de leiding zou liggen.

Fernando Alonso


"Het is een ongelofelijk weekend voor ons tot nu toe", zei Alonso in het interview op de baan. "De auto was geweldig en ik voelde me zo comfortabel in de auto. De fans hebben we gepusht tot dat laatste beetje extra. Ik denk dat ik Max wel ga aanvallen in de eerste bocht."

In een reactie aan The Race herhaalde Alonso die woorden. "Het doel is om na de eerste ronde aan de leiding te rijden, dus ik ga in bocht 1 maximaal in de aanval. Daarna mogen Max en Carlos het samen uitvechten, maar het zou heel mooi zijn als ik de race zou kunnen winnen."

"Realistisch is dat niet. Ik denk dat we voor de top 5 kunnen strijden. We hebben een goede uitgangspositie, maar we kennen onze beperkingen. In veel races hebben we al gezien dat Ferrari en Red Bull ruim voor ons eindigen. Ook als ze als laatste starten of in de eerste ronde een lekke band oplopen. Tot nu toe moesten we voor P8, P9 of P10 vechten, dus dan is de eerste startrij erg goed. We zitten er dit weekend goed bij en realistisch gezien vechten we voor de top 5."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS