Formule 1

Fernando Alonso revalideert van kaakoperatie, klaar voor 2022 seizoen

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 januari 2022 08:01 • Print artikel

Fernando Alonso heeft onlangs een kaakoperatie ondergaan die deze maand gepland stond. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is nu aan het revalideren.

Fernando Alonso

Afgelopen weekend stond de virtuele 24 uur van Le Mans op het programma, aanvankelijk zou de Spanjaard het team van Alpine leiden tijdens deze race. Vanwege zijn recente operatie kon de Alpine-coureur niet deelnemen aan de race en moest dus een managementfunctie op zich nemen.

Begin vorig jaar had Alonso een fietsongeluk in Zwitserland. Er was een operatie nodig aan mond en bovenkaak, er werd een metalen plaat ingebracht.

Deze metalen plaat kon nu weer worden verwijderd. Deze procedure werd uitgevoerd in een kliniek in Bern, waardoor de Spanjaard daar twee dagen moest verblijven. “Ik ben vorige week geopereerd en heb een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Nu ben ik herstellende van de operatie”, aldus Alonso, geciteerd door Speedweek.

Alonso liet weten dat eigenlijk beide coureurs van het Alpine F1-team in de #36 Alpine zouden rijden in de Virtual 24H Le Mans, maar Ocon besloot zijn deelname ook uit te stellen. “We wilden graag in dezelfde auto zitten, maar door mijn medische ingreep kon ik er niet bij zijn. Ik denk dat Esteban Ocon daarom ook heeft besloten om niet mee te doen”, sloot de Spanjaard af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS