Formule 1

Felipe Drugovich komt met noodkreet en vraagt om verandering F2-reglement

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 september 2022 09:02 • Print artikel

De noodkreet van Formule 2-kampioen Felipe Drugovich voor het kampioenschap om kampioenen in de spec-serie te laten blijven, is aan dovemansoren gericht. De Formule 2 houdt voet bij stuk.

Felipe Drugovich

De Braziliaanse MP Motorsport-coureur won afgelopen weekend de serie, maar hoewel hij een plekje bij het juniorenprogramma van Aston Martin binnenharkte, zal het moeilijk worden een racestoeltje te bemachtigen volgend seizoen.

Drugovich mag volgend jaar niet in de Formule 2 racen, omdat de regels van de serie het verbieden dat voormalige kampioenen binnen twee jaar na het behalen van de titel terugkeren. Hij is het hier niet mee eens en vindt dat van die regel moet worden herzien voor kampioenen die geen zitje in de Formule 1 kunnen vinden: Op RaceFans werd de Braziliaan geciteerd: "Naar mijn mening ben je ofwel een kampioen en kun je niet meer blijven en moet je naar de F1 promoveren, of je kunt blijven."

F2 CEO Bruno Michel houdt zijn rug recht en is van mening dat de regel niet mag veranderen. "Ik ben het er niet mee eens", zei hij. “Ik denk dat het een piramide is en je moet een systeem hebben waarin het op een gegeven moment omhoog of omlaag moet."

“Ik zou niet willen dat F2 of F3 professionele kampioenschappen worden, want als je dat doet, is dat precies wat er aan de hand is. Je zult jongens hebben die voor altijd in hetzelfde kampioenschap blijven, met een groot voordeel omdat ze qua ervaring voorsprong hebben op coureurs die net om de hoek komen kijken."

"Dus voor mij blijft het hier bij, en daar ben ik altijd heel, heel opdringerig voor geweest. We hebben het vanaf het allereerste begin van GP2 en GP3 gedaan: de winnaar kan niet blijven en ik denk dat het een heel belangrijk punt is om door te gaan.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS