Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S - En dat is ‘twee’ voor WRT, tweede opeenvolgende LMP2-overwinning in Spa; Robin Frijns op P6

Uitgegeven door Peter Vader • 30 april 2023 17:02

Team WRT verdubbelde de LMP2-winst van de '6 Hours of Spa-Francorchamps' toen ze afgelopen zaterdag hun overwinning in 2022 herhaalden. Maar deze keer was het niet met onze landgenoot Robin Frijns maar ging de winst naar de #41-WRT-collega met de rijderscombinatie Rui Andrade, Robert Kubica en Louis Deletraz. Zij behaalden hun overwinning met 6.042 seconden voorsprong op de #23 Oreca van Josh Pierson, Tom Blomqvist en Oliver Jarvis in een tot aan het eind toe spannende TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps.

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 1

Deletraz en Blomqvist vochten in het laatste uur van de race een megaspannende strijd uit, waarbij Deletraz in staat was om de United Autosports-auto voorbij te steken in een dramatisch late ‘splash and dash’-pitstop. Het Belgische team behaalde hun tweede opeenvolgende overwinning tijdens de 6 Hours of Spa-Francorchamps. In tegenstelling tot de dominante overwinning van 2022 met onder andere Robin Frijns aan het stuur ban de winnende auto, werd het P1-resultaat van zaterdag pas duidelijk voor #41 in de slotfase van de race. Robin Frijns vormde een rijderscombinatie met Sean Gelael en Ferdinand Habsburg. Het trio eindigde als zesde in de LMP2-divisie en als twaalfde overall.

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 2 Robin Frijns
Robin Frijns

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 3

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 4

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 5

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 6

En dat is twee voor WRT 2023 Spa Francorchamps WEC foto 7

WEC mini poster En dat is twee voor WRT


Event_logo_WEC_6_hours_of_Spa

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS