Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

FOTO'S: drie unieke Bugatti hyper sportwagens op het Goodwood Festival of Speed 2022

Uitgegeven door Deni Volkers • 26 juni 2022 04:01

Op het beroemde heuvelklimparcours van Goodwood rijden drie unieke Bugatti hyper sportwagens die de grenzen van de autoprestaties verlegden: de originele Veyron 16.4 Super Sport, Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse en Chiron Super Sport 300+.

Bugatti

De drie wereldrecords van Bugtti verzamelden zich op een van de meest prominente auto-evenementen ter wereld om voor het eerst als groep dynamisch tentoongesteld te worden. Op het jaarlijkse unieke festival tonen toonaangevende merken en privépersonen alles van vooroorlogse klassieke racers tot de nieuwste geavanceerde automobieltechnologie. Dit jaar demonstreert Bugatti een trio van hyper sportwagens die zijn plaats in de voorhoede van het autodesign en de autotechniek hebben verstevigd, met een vloot met een gecombineerd vermogen van 4000 pk.

De ruggengraat van het Goodwood Festival of Speed is een 1,9 kilometer smalle, kronkelige weg die omhoog loopt over het terrein van Goodwood House in Sussex, Engeland. Dit jaar worden de originele hyper sportwagens: de Veyron 16.4 Super Sport, de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse en de Chiron Super Sport 300+¹ zowel dynamisch als statisch tentoongesteld - elk in hun kenmerkende zwarte en oranje kleuren - als auto's die het moderne tijdperk van het merk mee hebben bepaald.

Bugatti

Bugatti

Bugatti

Bugatti

Bugatti

Bugatti

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS