Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S - Lamborghini voltooit eerste tests op Imola met de nieuwe SC63 Hypercar

Uitgegeven door Peter Vader • 15 augustus 2023 08:05

Lamborghini Iron Lynx voltooide vorige week in Imola een belangrijke stap in zijn opwindende hypercar-reis, toen de gloednieuwe Lamborghini SC63-raceauto zijn testdebuut maakte tijdens een succesvolle tweedaagse sessie. Na een positieve shakedown eerder deze maand in Vallelunga, startte het team een uitgebreid ontwikkelingsprogramma voorafgaand aan het geplande debuut in de Hypercarklasse van het FIA World Endurance Championship en in de GTP-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2024.

Lamborghini Iron Lynx tracktest Imola foto 1

De test was een mijlpaal voor het team en al zijn componenten, omdat ze een glimp konden opvangen van de competitieve toekomst van het programma en ze eindelijk hun grondige technische voorbereidingen in praktijk konden zien worden gebracht. Bij de test waren drie Lamborghini Squadra Corse-coureurs betrokken. Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli en Daniil Kvyat legden in twee dagen in totaal 1500 kilometer af.

Lamborghini Iron Lynx tracktest Imola foto 2

Lamborghini Iron Lynx werkte in meerdere richtingen, waaronder de kalibratie van de nieuwe V8-motor, de eerste intern ontworpen race-power unit van het bedrijf. Het werk was ook gericht op het instellen van de XTrac-versnellingsbak, aangezien de regels aangepaste versnellingen voor elke fabrikant toestaan. Op het gebied van elektronica werkte het team aan het kalibreren van de snelheidsbegrenzer en tractiecontrolesystemen en verzamelde aero- en koelgegevens. Het testprogramma zal de komende weken en maanden in een gestaag tempo worden voortgezet.

Lamborghini Iron Lynx tracktest Imola foto 3

Andrea Piccini - Teambaas en CEO van Iron Lynx: “Het is de eerste keer dat we betrokken zijn bij zo'n groot project vanaf nul. Er werken veel mensen samen en de eerste taak is om de juiste sfeer te creëren en een team op te bouwen. Sinds we de auto vorige week in Vallelunga uit de pits reden, rapporteerden de coureurs een algemeen positief gevoel. We hebben tot nu toe geen grote problemen gehad, stap voor stap rijden we langere stints, leren we de auto kennen en worden we sneller. Er is nog een lange weg te gaan, er is veel nog veel ontwikkelingswerk nodig, maar de eerste indruk is zeker positief!”

Lamborghini Iron Lynx tracktest Imola foto 4

Lamborghini Iron Lynx logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS