Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA en ACO selecteren coureurs voor de rookietest: "Mijn eerste ervaring in een Hypercar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 september 2023 12:03

De coureurs voor de rookietest op het Bahrein International Circuit van het FIA World Endurance Championship zijn bekend gemaakt. Tijdens de afsluitende test van het seizoen nemen Josh Pierson, Nico Varrone en Antoine Doquin plaats in de beschikbaar gestelde auto’s.. Het drietal werden geselecteerd op basis van uitzonderlijke prestaties, racevaardigheden en toewijding.



Pierson gaat plaats nemen in de Toyota GR010 Hybrid en gaat tenminste 30 ronden rijden op de testdag die daags na de 8 uur van Bahrein plaatsvindt. Varrone neemt plaats in een LMP2-prototype van het team dat het kampioenschap wint. Op dit moment kunnen nog drie teams het kampioenschap winnen. Mathematisch doen WRT, Inter Europol Competition en United Autosports nog mee om de titel. Doquin gaat rijden in de Corvette C8.R, waarmee Nicky Catsburg dit jaar de titel won.

"Ik vind het geweldig om mijn eerste ervaring in een Hypercar op te doen, vooral om dat met een team als Toyota te ervaren”, aldus Pierson tegen de officiële website van het kampioenschap. “Ik ben zeer vereerd en dankbaar dat ik hiervoor geselecteerd ben en ik kijk er echt naar uit om achter het stuur te kruipen. Ik wil ook United Autosports, mijn co-rijders en mijn rijderscoach Stephen Simpson bedanken, omdat ik veel van mijn vooruitgang als coureur aan hen te danken heb. Ik kan niet wachten om te beginnen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS