Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC blij met de komst van Aston Martin Valkyrie: "Het is een eer dat zo'n prestigieus merk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2023 08:45

De LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship is inmiddels een succesformule aan het worden. Het begin was erg lastig, met slechts twee LMH-bolides van Toyota en Glickenhaus en een oude LMP1 van Alpine. Inmiddels hebben Cadillac, Porsche en Ferrari, en Vanwall haar intrede gedaan en daar komen in 2024 Alpine, BMW en Lamborghini nog bij. Deze inschrijvingen staan los van de diverse klantenteams met een Porsche 963. Vanaf 2025 voegt ook
Aston Martin zich bij deze grote fabrikanten. FIA WEC-directeur Frederic Lequien is blij met de komst van het Britse merk, dat al vanaf de start van het kampioenschap trouw aanwezig is. Max Verstappen voelde deze Aston Martin Hypercar al eens aan de tand (Check de vette beelden)!

FIA World Endurance Championship Aston_Martin_Valkyrie_Le_Mans_2025


"Het is een eer dat zo'n prestigieus merk als Aston Martin vanaf 2025 deel uitmaakt van de WEC Hypercar-categorie”, aldus de Fransman over de komst van de autofabrikant. “Aston Martin is door de jaren heen enorm succesvol geweest in onze GT-klassen en de bevestiging dat de Valkyrie zal toetreden tot onze Hypercar-grid en zijn GT-racehoofdstuk zal voortzetten, is erg opwindend. De aankondiging van vandaag is uitstekend nieuws voor autosportfans overal ter wereld en we zijn verheugd dat Aston Martin zijn reis op het gebied van enduranceracen zal voortzetten met het WEC. Met zoveel fabrikanten die zich verbinden aan het WEC, heeft de toekomst van ons kampioenschap er nog nooit zo goed uitgezien."

Aston_Martin_Valkyrie_Le_Mans_2025 foto 2
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS