Formule 1

F1: "Als een jong kind, dat droomt van de Formule 1, is het een vrij moeilijke droom om te realiseren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 januari 2021 05:00 • Print artikel

De Formule 1 carrière van Kevin Magnussen is als een nachtkaars uitgegaan maar bij zijn debuut in de McLaren in 2014 en helemaal na zijn geweldige eerste race waar hij tweede werd tijdens de Grand Prix van Australië dacht hij mee te kunnen doen aan het gevecht om de WK-titel.

kevin Magnussen F1

"Het is lastig om te weten hoe het zal gaan maar ik dacht dat ik in het eerste jaar na die eerste race voor het kampioenschap zou gaan vechten", vertelde hij in gesprek met het Engelse Autosport. Magnussen wist niet of hij na zijn debuutjaar het jaar daarop ook voor McLaren zou rijden omdat het team zich afvroeg of ze hem of Jenson Button moesten laten gaan voor de komende Fernando Alonso. "Ik kan niet klagen, ik ben dankbaar voor de kans die ik van McLaren heb gekregen en ik dacht dat ze me na mijn debuutjaar bij Force India zouden plaatsen, dit was bijna rond en McLaren vertelde me dat ze dit zouden gaan doen. Op het laatste moment veranderde dit en kreeg ik toch een stoeltje bij McLaren. Het was ook een hectische tijd rond mijn debuut maar achteraf ben ik blij hoe het gelopen is."

"Je kunt altijd terugkijken en dingen vinden die ik anders had moeten doen, maar uiteindelijk kreeg ik een carrière in de Formule 1 en dat doen niet veel mensen me na. Als een jong kind, dat droomt van de Formule 1, is het een vrij moeilijke droom om te realiseren"

De Deense coureur wist dit uitstekende resultaat bij zijn debuut in zijn verdere carrière niet te verbeteren. Zijn op één na beste resultaat was een vijfde plaats. "Je kunt nooit voorspellen hoe het zal gaan in de Formule 1. Je moet gewoon je best doen en ervan genieten zolang het duurt", vervolgt hij.

De zoon van oud Formule 1 coureur Jan Magnussen reed vorige maand tijdens de slotrace van het 2020 seizoen in Abu Dhabi zijn laatste race en hij zal komend seizoen onder andere met Renger van der Zande rijden in het IMSA SportsCar Championship voor het team van Chip Ganassi. /door Pascal Wekema

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS