Formule 1

Enorme deceptie! FIA WTCR races Nürburgring gecanceld - Tom Coronel geeft tekst en uitleg

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2022 23:23 • Print artikel

NÜRBURG – Wat een van de absolute hoogtepunten van het seizoen in de FIA WTCR – World TouringCar Cup had moeten worden, de twee races in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife, liep uit op een enorme deceptie: nadat tal van rijders in de trainingen problemen met de banden hadden ondervonden, werden de geplande races op zaterdagochtend na overleg tussen bandenleverancier Goodyear, de mondiale autosportfederatie FIA en WTCR-promotor Discovery Events te elfder ure afgezegd. “Jammer, want we hadden hier graag willen racen”, zei Tom Coronel, die met de Audi RS 3 LMS van het team Comtoyou DHL Team Audi Sport had zullen deelnemen.

FIA WTCR races Nürburgring - Tom Coronel

Het werd echter een geval van “außerSpesen nix gewesen”, zoals men in het Duits zegt als er kosten gemaakt zijn, maar er geen enkel tastbaar resultaat is. Al in de trainingssessies en vervolgens ook in de kwalificatie kenden diverse WTCR-deelnemers problemen met de banden. Ook bij Tom Coronel was dit het geval: “In de kwalificatie had ik in mijn linker voorband een flink gat, terwijl de rechter voorband op de velg draaide, wat natuurlijk ook niet kan.”

FIA WTCR races Nürburgring - Tom Coronel

Bij anderen waren de problemen nog groter, wat uiteindelijk na intensief overleg tussen de betrokken partijen leidde tot het afblazen van de twee geplande races. “Veel teams en sponsors hebben extra veel gasten hier, dit is echt een grote teleurstelling, maar hierop hebben we helaas geen enkele invloed”, zei Tom Coronel. Zijn volgende optreden is de derde seizoensronde van de FIA WTCR op 11 en 12 juni op de Hungaroring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS