Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST testdag 24H Le Mans: acht Nederlanders en diverse snelle Belgen in Le Mans, ook reserverijders BMW bekend

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juni 2024 12:15

Nick Yelloly and Jesse Krohn zijn in Le Mans de reservercoureurs van BMW M Team WRT. Het Belgische team maakt zich op voor haar eerste wedstrijd op het Circuit de la Sarthe in de Hypercar-klasse. Onder andere Dries Vanthoor en Robin Frijns rijden voor de BMW-renstal van Vincent Vosse. Dit blijkt uit de entry list die de Automobile Club de l’Ouest heeft uitgegeven voor de testdag.


Op de startlijst staan ook Sheldon van der Linde, Rene Rast en Marco Wittmann voor BMW. Daarmee lijkt het Duitse automerk deze coureurs zowel in Zandvoort met de DTM als tijdens de testdag in actie te laten komen. Het drietal is hier niet de enige in, want Jack Aitkin (Cadillac Racing), Sheldon van der Linde (Akkodis ASP) en Mirko Bortolotti (Lamborghini Iron Lynx) lijken ook voor een dubbel schema te gaan.

Overigens ontbreken er ook een aantal coureurs, vanwege verplichtingen in de IndyCar. Zo ontbreekt de teamgenoot van Renger van der Zande, Scott Dixon. De Amerikaan wordt vervangen door Tristan Vautier in de Cadillac V-Series.R. Ook Alex Palou ontbreekt bij het Amerikaanse merk, hij komt eveneens in actie in de IndyCar.

Overigens komen er de nodige Nederlanders in actie tijdens de testdag. In de Hypercars zien we naast Van der Zande ook Nyck de Vries (Toyota) en Robin Frijns (BMW) in actie komen. In deze klasse zien we ook de nodige Belgen in actie. Zo rijden de broers Laurens (Porsche) en Dries Vanthoor (BMW) in de hypercars. Stoffel Vandoorne komt met de Peugeot 9X8 in actie.

In de LMP2-klasse rijden Bent Viscaal, Job van Uitert en Nicky Catsburg. Voor Catsburg is het een terugkeer naar de prototype, nadat hij jarenlang in de GTE uitkwam voor Corvette. Er zijn geen Belgen in de LMP2-klasse.

In de GT3-klasse komen Morris Schuring en Larry ten Voorde in actie. Schuring komt in actie met een Porsche, terwijl Ten Voorde met de Ferrari rijdt. Ook in deze klasse zien we een aantal sterke Belgen in actie Zo rijdt Maxime Martin samen met Moto GP-legende Valentino Rossi voor BMW. Tom van Rompuy rijdt met Corvette Z06 LMGT3.R. Sarah Bovy, vaste kracht bij de Iron Dames, rijdt met de Lamborghini.

Klik HIER voor de volledige entry list voor de testdag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS