Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Dromen komen tot leven in meeslepende Porsche-documentaire 'Road to Le Mans. The Film'

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2023 10:01

LEUSDEN - Michael Fassbender is een gevierd Hollywood-acteur, maar wat is ervoor nodig om ook als gevierd coureur over het asfalt te scheuren? In �Road to Le Mans. The Film� wordt Fassbender meerdere jaren gevolgd tijdens het najagen van zijn ultieme droom: deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Vanaf kleins af aan droomde Fassbender van een leven als coureur. Na meerdere jaren van competitief racen volgt in 2022 de ultieme beloning: deelname aan de 24 uur van Le Mans. Althans, zijn debuut in de vermaarde 24-uurs race is bitterzoet met meerdere incidenten tijdens een tumultueuze race. Fassbender besluit echter direct om opnieuw deel te nemen en zodoende stond hij afgelopen juni met een Porsche 911 RSR aan de start van de 24 uur van Le Mans. Het jaar dat de vermaarde 24-uurs race 100 jaar bestaat. De uitkomst? Die is te volgen in de meeslepende documentaire Road to Le Mans. The Film.

Porsche-documentaire 'Road to Le Mans. The Film' Foto 1

Porsche-documentaire 'Road to Le Mans. The Film' Foto 2

Porsche-documentaire 'Road to Le Mans. The Film' Foto 3

De kennismakingsvideo van anderhalve minuut:De hele film van anderhalf uur:Het Nederlandse Team GP Elite droomt groot en wil in de komende jaren een gooi doen naar klassewinst in de 24 uur van Le Mans. Het team is met Larry ten Voorde uiterst succesvol in onder meer de Porsche Mobil 1 Supercup en wist de 24 uur van Dubai te winnen. De stappen worden gezet in het endurance racen en dat moet leiden tot successen in de wereldberoemde klassieker in Le Mans. RaceXpress sprak met teambaas Torsten van Haasteren over de ambitieuze plannen:Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS