Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Drievoudige overwinning voor de BMW M4 GT3 bij de NLS-4-uurs race op de Nürburgring Nordschleife

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 28 april 2022 08:31

NüRBURGRING - De BMW M4 GT3 vierde een 1-2-3-finish tijdens de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). De 4-uurs race op de Nordschleife (GER) eindigde in een spectaculaire finale met een gevecht tussen Augusto Farfus (BRA) en Max Hesse (GER). In een spannend duel viel de beslissing pas in de laatste meters. Uiteindelijk kwam Augusto Farfus in de #99 BMW M4 GT3 van ROWE Racing voor het BMW Junior Team als eerste over de eindstreep. De Braziliaan deelde de auto met Connor De Phillippi (USA), die de pole position had gepakt. De derde plaats in de race ging naar de #34 BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport.

Walkenhorst_nr_34

Uit de kwalificatie bleek al dat het een goede dag zou worden voor de teams van BMW M Motorsport. De Phillippi en BMW Junior Dan Harper (GBR) zetten twee BMW M4 GT3's op de eerste startrij. In de race ontwikkelde zich een duel tussen de twee dezelfde auto's, na de eerste stints van De Phillippi en Neil Verhagen (VS). Ondanks een drive-through penalty reed het BMW Junior Team met de #44 BMW M4 GT3 aan de leiding, maar in een sterke laatste stint passeerde Farfus Hesse. In de laatste ronde ontstond er een slipstreamduel tussen de twee op de Döttinger Höhe, waarbij de coureurs een harde wiel-aan-wiel strijd uitvochten. Uiteindelijk zegevierde Farfus nipt en bracht hij de eerste overwinning voor ROWE Racing met de nieuwe wagen naar huis. Na opnieuw een zeer sterk optreden eindigde de #34 BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport met coureurs Christian Krognes, Sami-Matti Trogen (beiden NOR) en Andy Soucek (ESP) op de derde plaats.

ROWE nummer 99

Citaten na de race:

Andreas Roos (Hoofd BMW M Motorsport): "Met drie wagens op het podium kunnen we uiteraard zeer tevreden zijn. De BMW M4 GT3 toonde zijn groot potentieel op de Nordschleife. Het duel aan het eind was geweldig. Ik denk dat we hebben laten zien wat we kunnen en de fans een geweldige show hebben gegeven. Het was een fantastische race waar iedereen van genoot. Zo zou het vanuit ons oogpunt moeten zijn. Naast het resultaat hebben we ook waardevolle kennis opgedaan ter voorbereiding op de 24 uursrace."

NLS Nordschleife nummer 44

Augusto Farfus (#99 BMW M4 GT3, ROWE Racing): "We hadden wat terrein verloren omdat we pech hadden met het verkeer tijdens de caution-fases. Eigenlijk hadden we de laatste stint voor de andere BMW moeten beginnen. Maar helaas is ons dat niet gelukt. Toen ik uit de pits kwam, had ik het gevoel dat ik 15 of 20 seconden achterlag. Toen kwam ik dichterbij, dichterbij, dichterbij, en bij de eerste kans die ik kreeg, haalde ik in en ging er meteen vandoor. Max had slechts een fractie van een seconde voor mijn inhaalmanoeuvre, om te beslissen of hij een ronde zou maken of niet. Ik zag zijn aarzeling en ging er mee door. Maar helaas, door het verkeer kwam ik slecht weg op het laatste rechte stuk en moest ik mezelf verdedigen omdat hij vol gas gaf. Maar dat is racen."

Connor De Phillippi (#99 BMW M4 GT3, ROWE Racing): "Wat een geweldige dag voor deze wagen! Het was de eerste keer met de nieuwe auto op dit circuit, het team heeft fantastisch werk geleverd met de voorbereiding, de uitvoering en de strategie. Mijn laatste stint had ongelofelijk veel pech in het verkeer, maar daar moet je doorheen. Augusto reed als een bezetene en maakte de beslissende inhaalmanoeuvre voor de overwinning. Het is geweldig om zulke geweldige teamgenoten te hebben."

NLS Nordschleife Farfus en DePhilipe

Max Hesse (#44 BMW M4 GT3, BMW Junior Team): "De laatste ronden waren heel, heel spannend. Ik had een keer pech na het vliegveld en Augusto kon me daar inhalen. Maar ik kon hem bijhouden, en toen had hij pech toen het op de Döttinger Höhe ging. We zaten toen zelfs even op het gras. Maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn, vooral omdat we ook een drive-through penalty hadden. We hebben zeker goede stappen vooruitgezet sinds NLS 1."

Andy Soucek (#34 BMW M4 GT3, Walkenhorst Motorsport): "Het was geweldig. Het was de eerste echte race die we samendeden als een team. Walkenhorst Motorsport heeft zich er intensief op voorbereid en we hebben een geweldig team dat achter ons staat met veel en hard werken. Ik ben echt blij dat we op het podium staan in de eerste race. De auto was geweldig om in te rijden.”

NLS Nordschleife racewinnaars

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS