Karting • Chrono

Dominic Ummels blij met vice-kampioenschap, maar komend seizoen moet het nog iets beter

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2024 16:38

HELMOND - Hij kon het gekscherend wel erkennen: hij was de Joop Zoetemelk van de Lage Landen in de DD2 Plus-klasse in 2023. Karttopper Dominic Ummels werd afgelopen jaar tweede in het NK, in het BNL-kampioenschap en tweede in het BMC-kampioenschap. Afgelopen weekeinde werd hij in Helmond gehuldigd voor zijn vice-kampioenschap in het NK.

Dominic Ummels

Tweede is natuurlijk nog steeds ontzettend knap, net zoals dat voor wielrenner Zoetemelk destijds gold, die maar liefst zes keer tweede werd in de Tour de France. Het goede nieuws: hij won hem uiteindelijk wel. En dat gaat zeker ook voor Dominic gelden, wist de snelle Limburger. Althans, dat is toch zeker het doel voor komend seizoen.

“Nu wil ik ervoor gaan. Ik wil kampioen worden”, zei hij onomwonden. “Je moet natuurlijk een stukje geluk hebben. Het ging dit seizoen heel goed. In het NK had ik het afgelopen jaar maar zes punten achterstand op de nummer één. Dat is bijna niks. In het BMC-kampioenschap had ik de eerste wedstrijd niet meegedaan, anders had ik kampioen kunnen worden. En in de BNL scheelde het op de nummer één twintig punten.”

Bovendien: in 2022 eindigde hij als derde in het NK, in 2023 als tweede. Dominic: “Dus de volgende stap is nummer één. Ik rijd alleen het NK van Chrono (organisator, red). Dat zijn acht wedstrijden.” Dat hij een fors kleiner programma rijdt, heeft een goede reden. “Ik heb een gezin, ik moet er voor hen zijn.”

Want dat is voor Dominic soms toch al een opgave als mededirecteur van een familiebedrijf met zo’n vijftig medewerkers. “Ik doe het met mijn zus samen. Als ik vrijdag weg ben, vangt mijn zus het van mij op, samen met de andere mensen op kantoor.”

Dat hij destijds is begonnen met een superintense hobby als karten, was niettemin een welbewuste keuze. “Voor mij is het karten om af te schakelen. Als ik vrijdag in die kart stap, vergeet ik het bedrijf helemaal en denk ik alleen aan de volgende bocht. Het is gewoon top om te doen. Ik ben heel blij dat ik met karten ben begonnen.”

familie Ummels

Voordat hij met karten begon, werkte Dominic zes dagen in de week. “Ik heb het geluk dat mijn vrouw en kinderen achter me staan. Zij zijn mijn steun en toeverlaat, zijn er iedere wedstrijd bij. Als dat niet zo zou zijn, dan was ik hier niet.”

Ook komend seizoen komt hij uit voor SP Motorsport van Stan Pex. “Ik ben over mijn tweede seizoen bij het team zeer tevreden, dus ik blijf bij Stan. We hebben gewoon een leuk team. De sfeer is goed. We doen leuke dingen met het team. Dat is veel waard. We staan nu met zijn allen bij elkaar, dat is gewoon top.”

SP Motorsport

Dominic Ummels bedankt zijn gezin en familie, zijn monteur Noël en SP Motorsport en zijn sponsoren Franssen & Franken. A. Pleum & Zoon, Hydraflex Technisch Handelscentrum W, Brouwers Zink en Dak en Ummels Steigerbouw.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS