Karting • Chrono

Dominic Ummels van SP Motorsport pakt in NK eerste zege als karter! "Een heerlijk gevoel!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2023 02:48

EINDHOVEN – Karter Dominic Ummels moest het aan zijn vrouw en dochter vragen om er zeker van te zijn, maar het was toch echt waar. Het was zijn eerste zege in de DD2 Masters-klasse. De 37-jarige Limurger die net over de grens in het Duitse Hillenserg woont, was in Eindhoven een maatje te groot voor de concurrentie. Tijdens de tweede ronde van het NK Rotax Max deed hij dan ook uitstekende zaken voor de titelstrijd.

Dominic Ummels grijpt eerste NK-zege, hier me Stan Pex en links Noël


“Heerlijk. Goed weer en een mooi surprise. Super”, zei een uitgelaten Dominic die pas vorig jaar begon met wedstrijden rijden. “Toen ben ik derde in het eindklassement geworden. En nu dan de eerste winst.”

Dat laatste moest hij wel eerst vragen aan zijn vrouw en kinderen. Toen die hem verzekerden dat het zijn eerste overwinning was, liet hij niet na zijn team SP Motorsport hartelijk te bedanken. “We hadden een echt goede snelheid. De bandenspanning was super. De monteur was super. SP Motorsport heeft gewoon supermateriaal. En nu dus mijn eerste overwinning. Echt leuk!”

De opmars van Dominic als karter is een opvallende. Pas bezig aan zijn tweede jaar als wedstrijdrijder kan hij het veel ervarener concurrenten moeilijk maken. Beter nog, verslaan dus. “Dat is een kwestie van veel trainen. En veel wedstrijdervaring opdoen. Zo rijd ik ook het BNL-kampioenschap. En twee weken geleden heb ik op het circuit van Kerpen meegedaan aan het BMC-kampioenschap als een soort wedstrijdtraining voor het NK. Het ging daar iets minder, maar over het algemeen gaat het gewoon super.”

Dominic Ummels wint DD2 Masters


Dat Dominic in Eindhoven zo goed voor de dag zou komen, had hij niet verwacht. Al werd wel snel werd duidelijk dat het weleens een mooi weekeinde kon worden. “Tijdens de trainingen op vrijdag zat ik er meteen vooraan bij. In de kwalificatie werd ik tweede.” Tijdens de prefinale snelde hij vervolgens naar de derde plaats. “Nu haal ik de twee voor me in de finale gewoon in en win ik.”

Wel had hij ervoor moeten knokken. “In het begin van de finale verklootte ik het een beetje. De start was een beetje slecht omdat het zo dicht op elkaar zit. Ik haalde iemand in de ‘verkeerde’ bocht in en kwam op het gras terecht. Daarna was het de kart goed ‘oplijnen’ om in te halen. En volgens mij maakte iemand een foutje. Daarvan profiteerde ik. Dat ik ze nou allemaal geklopt heb, is een heerlijk gevoel!”

Met de zege op zak zit het met zijn zelfvertrouwen wel goed voor de komende race. Dat is de derde ronde van het NK, die over drie weken wordt gehouden in Kerpen. “Ik hoop daar natuurlijk ook te winnen!”

Dominic bedankt SP Motorsport, Stan Pex, zijn monteur Noël en zijn vrouw en kinderen voor de support.

Dominic Ummels bedankt Franssen & Franken. A. Pleum & Zoon, Hydraflex Technisch Handelscentrum W, Brouwers Zink en Dak en Ummels Steigerbouw.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS