Karting • Chrono

Dion van Werven sluit tijd bij Rotax Max Senior af bij huldiging NK-titel en gaat vol gas door naar de 125cc schakelkarts

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2024 02:39

Dion van Werven is afgelopen weekeinde in Helmond gehuldigd voor zijn titel bij de Rotax Max Senioren in het Nederlands kampioenschap. Het vijftienjarige karttalent uit Hulshorst kreeg daarmee het fysieke bewijs uit handen van F1-presentator Rob Kamphues van een uitermate sterk seizoen als debutant in de klasse. En passant maakte hij zijn plannen voor komend seizoen bekend.

Dion van Werven huldiging NK

Vanzelfsprekend was Dion blij met zijn trofee. “We hebben best wel een mooi seizoen gehad. Het was eigenlijk een leerjaar en het is meteen supergoed gegaan”, blikte Dion terug. “In elk kampioenschap waar ik aan meegedaan heb, heb ik goed gereden. Ik kon constant meedoen om het podium. En als het een keertje tegenzat vochten we ons terug.”

De Nederlandse titel en de succesvolle deelname aan de Rotax Max Challenge Grand Finals werden voor het jonge talent de ultieme bezegeling van zijn topseizoen. Zijn onstuimige ontwikkeling als karter betekent dat hij komend seizoen op hoger niveau gaat rijden, in de KZ2-klasse. “Dat hebben we afgelopen week besloten”, zei Dion. “Ik ben er heel blij mee. Ik heb inmiddels al een keer een KZ-kart getest, in Berghem. Ik vond het heel gaaf.”

Hij vervolgde: “Die kart gaat een stuk sneller dan de Rotax Max Senior-kart van afgelopen seizoen. Hij trekt veel sneller. Je moet veel meer dingen tegelijkertijd doen. Ik vind het wel een stuk mooier. Van automaat overstappen op een schakelkart is wel even wennen, maar ik denk dat het met een paar trainingen wel goed gaat komen.”

Opvallend genoeg had Dion geen last gekregen van zijn nek tijdens die ene test, antwoordde hij desgevraagd. “Ik had misschien wel een beetje last van mijn ribben omdat een KZ-kart zwaarder is voor je ribben. Maar daar kom ik wel overheen”, klonk het zelfverzekerd.

Hij gaat dit jaar een uitgebreid programma rijden. Dion gaat namelijk uitkomen in het DKM in Duitsland en rijdt daarnaast een aantal WSK-wedstrijden in Italië (de hoogst aangeschreven KZ-competitie ter wereld), een paar NK-races, het EK én het WK. “Ik denk dat het een lastig jaar gaat worden, maar ik hoop toch een paar keer op het podium te komen, of zelfs te winnen.”

Dion van Werven

Dion bedankt zijn team/teambaas, zijn ouders, zijn supporters, zijn sponsoren en iedereen die hem afgelopen seizoen geholpen heeft.

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Racewereld, CRG Holland, Riwald Recycling, Harry Frens Vastgoed BV, Van Werven Infra en Recycling, Bincx Agrarische en Industriële bouw, Heicom, Johan Huisman Groep, Van der Ziel Metaaltechniek, Jabe Reclame en Campenaer Koffie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS