Formule 1

De vader van Nikita Mazepin wil nog steeds een F1-team kopen

Uitgegeven door Peter Vader • 26 november 2021 07:08 • Print artikel

De vader van Nikita Mazepin zegt dat zijn bedrijf "klaar" is om zijn steun aan Haas op te voeren. Hij sluit dan ook niet uit dat hij regelrecht een Formule 1-team koopt. Dmitry Mazepin, die in de top 100 van rijkste zakenlieden in Rusland staat, steunt het kleine Amerikaanse bedrijf via zijn kalimeststofbedrijf Uralkali. "De overeenkomst is voor de lange termijn", vertelde de 53-jarige Rus aan de Russische omroep Match TV. “Er is een vaste looptijd en een optie tot verlenging. Ik begrijp dat veel fans geïnteresseerd zijn in de kosten, maar het is een commercieel geheim, dus ik kan de cijfers niet onthullen."

Haas_F1_Portimao_Schumacher_overtakes_Mazepin

Dat mysterienummer zou nu kunnen stijgen, ook al was het seizoen van Haas in 2021 bijzonder teleurstellend. "Dit seizoen is moeilijk gebleken", bevestigde Mazepin sr. “De auto was traag. Het team kondigde begin dit seizoen aan dat het de auto niet verder zou ontwikkellen, maar er waren wel deze twee jonge coureurs. En hoewel ze bijna geen kans hebben om voor punten te vechten, werkten ze allebei onvermoeibaar", zei hij, ook verwijzend naar Mick Schumacher.

“Ik ben blij met hun houding, maar ik denk dat het voor volgend seizoen bemoedigend is. Ten eerste komt er een nieuwe auto”, aldus Mazepin. Die auto wordt zelfs ontwikkeld in een nieuwe faciliteit op het terrein van het hoofdkantoor van Ferrari in Maranello en bovendien lijkt het er nu op dat er extra financiering zal zijn. "We zijn bereid om vrijwillig aanvullende voorwaarden te bieden, waarmee we Haas-medewerkers willen motiveren om in het team te blijven en meer betrokken te zijn bij het proces", aldus Mazepin.

“Ik begrijp dat het moeilijk is om in een seizoen naar 23 landen van de wereld te reizen, de menselijke factor speelt hier een grote rol. Daarom doen we ons best om de motivatie intern te vergroten en als sponsor deel uit te maken van het team.”

Nikita_Mazepin_F1_Uralkali_Team_Haas

Dmitry Mazepin herhaalde ook dat hij nog steeds van plan is om zichzelf binnenkort een Formule 1-teameigenaar te noemen. "We hebben grote ambities in de autosport", zei hij, voordat hij zinspeelde op zijn mislukte poging om het Force India-team over te nemen. “Ja, er was een mislukte poging om een ​​team te kopen, maar we zullen dit onderwerp verder maar achter ons laten. En het gaat niet om Nikita's carrière', voegde Mazepin eraan toe.

"Dit zijn onze langetermijnplannen. We willen onze aanwezigheid in de Formule 1 uitbreiden. We zijn vertegenwoordigd in de Formule 4, Formule 3 en Formule 2, en idealiter zou de kroon een Formule 1-team moeten zijn en willen we de eigenaar zijn. Op dit moment onderhandelen we met niemand, omdat iedereen wacht tot de kaarten voor 2022 worden onthuld", zei hij. "Als sommige kleine teams plotseling succesvol worden, dan zullen de kosten en de aantrekkelijkheid anders zijn."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS