Formule 1

De Amerikaanse Lindsey Vonn overwoog een F1-carričre bij Red Bull Racing: "Bijna dacht ik aan overstappen..., maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 oktober 2020 10:29 • Print artikel

Lindsey Vonn is een van de bekendste vrouwelijke skiërs. De Amerikaanse dare-devil, die door Red Bull gesponsord wordt, onthult dat ze er aan gedacht heeft om voor de Formule 1 te gaan en haar carričre op de lange latten op te geven. Een mogelijke zwangerschap hield haar echter tegen.

Lindsey Vonn Red_Bull_Racing F1 Christian Horner, Daniel Ricciardo Max Verstappen

Lindsey Vonn reed al eens in een single-seater: “Ja, in Spielberg, in Oostenrijk, op een Formule 1-circuit”, aldus Vonn in een YouTube interview met Graham Bensinger. “Ik hou er van. Maar, ik had de neiging om iets te hard de bocht in te gaan. Ik dacht ‘Mmm, ik moet deze auto niet verklooien, omdat het om miljoenen dollars gaat. Bijna dacht ik aan overstappen... Om in een Formule 1-auto te stappen.”

De Amerikaanse verwijst naar een testrit met een Formule Renault 3.5l. Wanneer Bensinger vraagt waarop ze doelt, gaat ze er dieper op in. “Eigenlijk, om te proberen om een racer te worden... Een coureur!", vervolgt de Amerikaanse. “Ik kon het niet, omdat ze wilden dat ik mij er drie jaar aan ging toewijden.”

Red Bull Lindsey Vonn in actie in een Formule Renault

Waarna Red Bull aan Vonn vertelde, dat haar werd gezegd dat ze niet zwanger mocht worden. “Ze zeiden, je moet je volledig toewijden”, aldus oud-winnares van de World Cup Skiën. “Terwijl ik mij afvroeg waarom ik mij volledig moest toewijden. Ik had zoiets van: “Oké, dan denk ik dat ik het niet doe. Maar dat zou zeker zijn gebeurd. Iets dat persoonlijk heel spannend voor me zou zijn. Ik zou het leuk vinden om het te doen.”

De Amerikaanse maakt er geen geheim van met welk team het geweest zou zijn. “Met Red Bull”, reageert Vonn. “En zij hadden zoiets van ‘Als je het niet haalt tot de Formule 1, kun je altijd Nascar doen’. De hoeveelheid geld die de Formule 1 heeft is enorm. Wat ik bedoel, ik denk dat het salaris van één coureur waarschijnlijk het totale bedrag is dat ski racen voor hun jaarlijkse budget heeft. Als sport denk ik dat Lewis veel meer geld verdient dan het hele ski racen bij elkaar.”

Oh ja en ene Max Verstappen wilde Lindsey Vonn wel rijles geven!


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS