Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Datumwijziging door geopolitieke situatie: debuut van de Isotta Fraschini voor het FIA WEC 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 24 februari 2024 04:03

QATAR - Het debuut van het Isotta Fraschini Duqueine-team in het FIA WEC 2024, het prestigieuze wereldkampioenschap voor endurance racen, is nog slechts een paar dagen van ons verwijderd. Het eerste evenement voor de coureurs is de Proloog, gewijd aan testen op het circuit op het Losail International Circuit. Oorspronkelijk gepland voor het weekend van 24 en 25 februari, is het uitgesteld naar maandag 26 februari en dinsdag 27 februari 2024.

Isotta Fraschini foto 1

Debuut
Het debuut van het Isotta Fraschini Duqueine-team in het FIA WEC 2024, het prestigieuze wereldkampioenschap voor endurance racen, is nog slechts een paar dagen van ons verwijderd. Het eerste evenement voor de coureurs is de Proloog, gewijd aan testen op het circuit op het Losail International Circuit. Oorspronkelijk gepland voor het weekend van 24 en 25 februari, is het uitgesteld naar maandag 26 februari en dinsdag 27 februari 2024.
Gewijzigde geopolitieke situatie
Een aankondiging van de organisatoren op de WEC-website legt uit: De datumwijziging is te wijten aan de huidige geopolitieke situatie: reguliere rederijen hebben aanzienlijke vertragingen ondervonden, vooral voor schepen die het Suezkanaal en de Rode Zee doorkruisen. Dit heeft geresulteerd in vertragingen in de verzending van materialen voor sommige teams naar Qatar, wat de FIA ertoe heeft aangezet om teams extra tijd te geven om zich voor te bereiden op de tests."

Proloog verplaatst
Na de proloog maakt het team zich op voor de langverwachte openingsrace op 2 maart 2024: de Qatar Airways Qatar 1812 KM! Deze eerste race belooft 1812 kilometer aan spannende competitie, verspreid over ongeveer 10 uur, van 11:00 uur tot 21:00 uur lokale tijd. De eerste afspraak, de Proloog, is vanwege transportvertragingen verplaatst naar maandag 26 februari en dinsdag 27 februari 2024.


Isotta Fraschini foto 2

Isotta Fraschini foto 3


Isotta Fraschini foto 4
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS