Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Daniil Kvyat voor het eerst met Lamborghini op Spa-Francorchamps: "Tempo zat er in"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 12 mei 2024 06:30

Lamborghini Iron Lynx had zijn eerste DNF van het jaar op Spa-Francorchamps, toen het FIA World Endurance Championship van start ging voor ronde 3 op het beroemde Belgische F1-circuit.

Lamborghini op Spa

Omdat het team er niet eerder was geweest om te testen of te racen, moest het de uitdagingen van een van 's werelds meest extreme en intensieve circuits aangaan, waarbij het sinds de training steeds weer vooruitgang boekte, ondanks enkele obstakels onderweg.

Het trio Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli en Daniil Kvyat voltooide veel werk in termen van het verbreden van de operationele vensters van de auto naarmate het team stappen voorwaarts maakte en, vooral tijdens de race, de vruchten begon te plukken.

Na een positieve start liet Kvyat de verbetering van het weekend zien, waarbij de voormalig Red Bull F1-coureur dicht bij het 'peloton' bleef. Caldarelli was de volgende in de rij, maar zijn vroege run werd bepaald door een lange safety car. Toen de race werd hervat, dwong een probleem met de ophanging aan de rechterachterzijde hem langzaam terug te komen naar de pits en er was geen andere optie voor het team dan halverwege de zes uur durende race te stoppen.

Het team gaat zich nu hergroeperen en zich voorbereiden op de 24 uur van Le Mans in juni.

Daniil Kvyat: “We kwamen voor de eerste keer met deze auto naar Spa en het is een circuit met een paar uitdagingen. We hebben echter tijdens het weekend veel vooruitgang geboekt en positieve stappen voorwaarts gezet. We gaan door, we hebben andere gebieden gevonden waar we tijdens de race aan konden werken, en ook al moesten we de race stoppen, we zagen bemoedigende tekenen en het tempo zat 'in de mix'. Ik denk dat als we hier en daar meer verbeteringen aanbrengen, we dichterbij kunnen gaan vechten. Om dat te bereiken moeten we verenigd blijven en moet elk teamlid het beste naar voren brengen. Zo zullen we verbeteringen bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS