Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ik ben ook oprecht blij voor Lando, hij is een rivaal maar ook een vriend"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 8 mei 2024 07:30

Daniël Ricciardo, uitkomend voor het VISA Cash App RB Formule 1 team, scoorde goed in de Sprintrace op zaterdag. Dat had hij mede te danken aan een goede Sprint-kwalificatie tijdens het Formule 1 weekend op het Miami International Autodrome. Op zondag was het moeilijker voor de Australiër, mede door een matige kwalificatie op zaterdag en drie plaatsen gridstraf die hij meenam vanuit de GP van China.

Daniel Ricciardo

Ondanks de teleurstellende Grand Prix, kon Ricciardo tevreden terugkijken op het weekend in Florida: “Als je aan de race deelneemt, heb je altijd enig optimisme, maar de kwalificatie van zaterdag deed pijn, en helaas denk ik dat dit de vorm was van de race. We zaten tijdens de race vast in het verkeer en waren simpelweg niet snel genoeg om door het veld te komen. Toen we omringd waren door de andere auto's en met hen vochten, hadden we veel moeite om ons tempo te gebruiken vergeleken met wat we zaterdag in de Sprint deden met de schone lucht. Vergeleken met andere auto's denk ik dat we met onze afstelling behoorlijk achterbleven op de snelheid op rechte stukken. Ik kon niets doen en zat achter hen."

"We zullen er zeker naar kijken in onze debriefing, maar over het algemeen weten we dat we ons beter moeten kwalificeren. Zoals ik vrijdag deed, wat ook het tegenovergestelde was van de Sprint. Met het positieve in gedachten verlaat het team Miami erg blij. Ik heb de afgelopen dagen een goede Sprint-kwalificatie en Sprint gehad en Yuki heeft zondag ook wat punten behaald. Ik ben ook oprecht blij voor Lando, van harte gefeliciteerd, hij is een rivaal maar ook een vriend. Ik weet hoe getalenteerd hij is en ik wist dat het slechts een kwestie van tijd was dat hij zijn eerste overwinning zou pakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS