Karting • Karting Diversen

CompKart Nederland timmert aan de weg: eerste successen met zege en podiums Erwin Koole en Jim van Ameijden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2021 20:49 • Print artikel

VENRAY – Coureurs in Nederland en België zullen ze niet gemist hebben: de karts van het merk CompKart. Ze zijn dit seizoen niet alleen nieuw op de circuits, de karts zijn ook herkenbaar in het fluorescerende geel, maar bovenal bloedsnel. In de afgelopen stonden rijders in een CompKart al diverse malen op het podium waarvan de laatste tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Erwin Koole (17) uit Wolphaartsdijk won het dagklassement in de IAME X30 Senior nationaal-klasse. Ook teamgenoot Jim van Ameijden deed mee om de prijzen en eindigde met zijn CompKart als derde.

CompKart Nederland

“Ik ben er zeker blij mee”, was de logische reactie van Erwin op het circuit van Venray. “Het hele weekend heb ik hard gestreden. Met hard werken is er dit resultaat uitgekomen. Dit is mijn eerste podiumplaats tot nu toe. Ik heb er vooral in de derde race hard voor moeten strijden, het was heel spannend. Ik heb echt een topweekend gehad.”

Dankzij zijn CompKart komen zijn rijderskwaliteiten nog beter tot uiting en dat levert dit seizoen dus mooie resultaten op. Erwin: “De kart is echt geweldig. Hij is heel eenvoudig af te stellen. Ik kon er heel makkelijk mee uit de voeten. Ik ben er echt heel blij mee.”

CompKart-importeur Lennart Vennink is uitermate tevreden met het merk. Eind vorig jaar nam hij het importeurschap voor België en Nederland op zich. “We voerden eerst een ander merk, maar door een samenloop van omstandigheden zijn we overgestapt op CompKart”, legde hij uit.

“CompKart was bij ons al langer in beeld. En toen onze samenwerking met het andere merk ophield, wilden we een eigen chassis hebben, een merk dat in Nederland nog niet verkocht werd. Daarom hebben we CompKart beetgepakt en zijn we daarmee aan de slag gegaan.”

Naast CompKart is Lennart ook importeur van Freeline. Zijn bedrijf is gevestigd in Wolphaartsdijk in Zeeland en hij werkt intensief samen met zijn broer Jarno, die in Meppel dealer is van CompKart en Freeline. Lennart: “Zo beslaan we Noord-Nederland en Zuid-Nederland. In eerste instantie richtten we ons op X30. Maar we hebben nu ook een Mini Parilla-rijder.”

Het Amerikaanse merk gaat heel goed op de circuits in Nederland en België. Lennart: “In Europa is het nog niet zo bekend, maar in Engeland rijden ze er wel veel mee. En in Australië zijn ze er helemaal lyrisch van.”

Jim van Ameijden en Erwin Koole

Door zijn kartteam Vennink Kart Racing - dat Lennart naast zijn importeurschap runt - zijn intussen de eerste successen geboekt. Behalve de overwinning van Erwin in Venray was ook Jim van Ameijden eerder al succesvol. En op het Limburgse circuit pakte Jim afgelopen weekeinde poleposition tijdens de kwalificatie en won hij twee van de drie races in de Senior nationaal-klasse. “Deze kart is een stuk beter dan wat ik hiervoor reed. Hij gaat nog veel soepeler door de bochten”, zei Jim. “In Engeland rijden ze vrijwel altijd vooraan. Het is aan ons om het merk hier op de kaart te zetten. Het is een lekker opvallende kart. Iedereen ziet je.”

Lennart is meer dan tevreden met alle prestaties. “Het gaat supergoed. We winnen en dat is leuk. Jim was de eerste die voor ons een beker heeft binnengehaald. Dat was dit seizoen tijdens de eerste ronde van de GK4 in Mariembourg. Daar zijn we heel trots op. Ondertussen is er heel veel vraag naar CompKart, dat is hartstikke mooi om te zien. Deze kart doet het gewoon echt heel goed.”

Erwin Koole bedankt zijn opa en oma, zijn vader en moeder en het hele team voor de steun die hij krijgt.

Jim bedankt zijn teammanager, CompKart Nederland, zijn monteur en zijn vader en moeder.

Jim van Ameijden wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf Neleman, Bardo en De Kock Bouw- en onderhoudsbedrijf.

Voor meer informatie mail naar info@venninkkartracing.nl of kijk op compkart.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS