Karting • Chrono

Christiaan de Kleijn gaat door waar hij gebleven was: nu winst in Winter Cup!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 januari 2020 18:10 • Print artikel

KERPEN – Christiaan de Kleijn liet er zondag geen misverstand over bestaan: hij is één van de kanshebbers in de Junioren-klasse van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De veertienjarige karter uit Bosch en Duin denderde op het circuit van Kerpen op dominante wijze naar een klinkende dagoverwinning tijdens de eerste ronde van de Winter Cup van organisator Chrono.

Duimpjes omhoog voor de puike prestatie van Christiaan de Kleijn met monteur Joost en vader Martin

Doorgaan waar je gebleven bent: dat gold zondag voor Christiaan op de fameuze Duitse piste waarop Formule 1-grootheden als Michael Schumacher en Sebastian Vettel het racen hebben geleerd.

Want vorig seizoen tijdens de laatste ronde van de Dutch Rotax Max Challenge won Christiaan overtuigend in de regen. Zondag bewees de rijder van topteam CRG Holland ook op een droge baan de beste van allemaal te zijn: in de prefinale snelde hij naar een fraaie overwinning.

Op een natte baan won hij daarna ook op overtuigende wijze en met grote voorsprong de finale bij de Junioren. “Rijden in de regen ligt mij gewoon”, zei de regenspecialist met een glimlach. “Ik vind dit ook een heel leuke baan om in de regen te rijden en ik heb hier de afgelopen weken veel getraind. Dat was steeds in de regen en het ging heel goed.”

Toch was de belangrijkste conclusie van het weekeinde voor Christiaan dat het voor hem niet uitmaakt of hij op een natte of een droge baan rijdt. “Op een droge baan was ik ook snel”, concludeerde hij tevreden. “Ik wist dus dat de snelheid goed was. Tijdens de prefinale, die ik startte vanaf P2, maakte ik in het begin wel een foutje waardoor ik wat tijd verloor, maar daarna ben ik naar de rijder op kop toe gereden. Bruno (Mulders, red.) kwam er ook bij. En nadat ik Max (Knapen, red.) had ingehaald, begonnen Bruno en Max met elkaar te vechten en kon ik wegrijden. Zo heb ik de race gewonnen.”

Christiaan de Kleijn CRG Holland

Hoewel het ‘maar’ de eerste wedstrijd van de Winter Cup betrof en er in het NK veel concurrenten bij kunnen komen die zondag niet meereden, was de uitslag op het Duitse circuit goed voor zijn zelfvertrouwen, erkende Christiaan. Bovendien bewees hij aan zichzelf op de goede weg te zijn. Dat kwam mooi uit, want hij hoopt dit jaar mee te doen in de top van het Nederlands kampioenschap bij de Junioren. “Het niveau is wel hoog, maar ik ga er gewoon voor.”

Behalve het NK rijdt Christiaan komend seizoen ook het BNL-kampioenschap en waarschijnlijk alle EK-races. Als is dat laatste nog niet zeker, wist hij. “Dan moet ik wel goede cijfers halen op school.” Maar eerst is er nog die sportieve prestatie die hij moet zien neer te zetten: winterkampioen worden! Met zijn dominante optreden in Kerpen heeft hij daarvoor een goede basis gelegd. Over een maandje kan hij het in Berghem afmaken op zijn favoriete circuit. “Dat zou wel mooi zijn, om het seizoen te beginnen als winterkampioen!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS