Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac streeft met drie deelnames in juni naar de overwinning van de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Peter Vader • 19 februari 2024 17:15

DETROIT - Cadillac Racing keert in juni terug naar de 24 uur van Le Mans om te strijden voor de eindzege met drie Cadillac V-Series. R hybride raceauto’s, ondersteund door ervaren en kampioenschapswinnende coureurs en teams. Het is het tweede jaar op rij dat Cadillac Racing drie uitnodigingen heeft ontvangen van evenementorganisator Automobile Club de l’Ouest, om deel te nemen aan de klassieke uithoudingsrace. In 2023 – Cadillac Racing's eerste jaar in het Hypercar-startveld van het FIA World Endurance Championship (WEC) – behaalde de Nr2 Cadillac V-Series.R een podiumplaats en de Nr3 Cadillac V-Series.R eindigde als vierde op het Circuit de la Sarthe. De Nr311-Whelen Cadillac V-Series.R werd tiende (10e) in zijn klasse.

Cadillac Le Mans 2024 Foto 1

“We zijn heel blij dat Cadillac Racing terugkeert naar de 24 uur van Le Mans met drie auto’s die strijden om de eindzege in de Hypercarklasse”, aldus John Roth, vicepresident van Global Cadillac. “Nadat we in 2023 onze eerste podiumplaats behaalden tijdens deze iconische uithoudingsrace, willen we voortbouwen op dat succes en de technologie, innovatie en duurzaamheid van de Cadillac V-Series.R onder de aandacht brengen, terwijl we tegelijkertijd de opmerkelijke capaciteiten en vastberadenheid van onze raceteams demonstreren.”

Het stevige coureursbestand van Cadillac Racing bestaat uit coureurs die overall- en klasseoverwinningen hebben behaald in de 24 uur van Le Mans, IndyCar-kampioenschappen en IMSA-prototypetitels, naast andere autosportonderscheidingen. “Nadat we in 2023 onze eerste podiumplaats behaalden tijdens deze iconische uithoudingsrace, willen we voortbouwen op dat succes en de technologie, innovatie en duurzaamheid van de Cadillac V-Series.R onder de aandacht brengen, terwijl we tegelijkertijd de opmerkelijke capaciteiten en vastberadenheid van onze raceteams demonstreren.”

Cadillac Le Mans 2024 Foto 2

• De Nr2 Cadillac V-Series.R ontving een automatische inschrijving op basis van zijn deelname aan het WEC gedurende het hele seizoen. Earl Bamber, Alex Lynn en regerend IndyCar-kampioen Alex Palou zullen de coureurs zijn.

• De Nr3 Cadillac V-Series.R is een IMSA WeatherTech SportsCar Championship-deelnemer voor het hele seizoen in de Grand Touring Prototype (GTP)-klasse, waar hij racet als Nr01, waarbij Sébastien Bourdais, Renger van der Zande en zesvoudig- IndyCar-kampioen Scott Dixon de coureurs zullen zijn.

• De Nr311 Whelen Cadillac V-Series.R is een IMSA WeatherTech SportsCar Championship-deelnemer voor het volledige seizoen in de GTP-klasse, waar hij racet als Nr31. Regerend IMSA GTP-kampioen Pipo Derani en Jack Aitken worden vergezeld door een bijrijder die in de toekomst nog zal worden bekendgemaakt.

“We waren enthousiast om te racen tijdens de 100ste verjaardag van Le Mans in 2023. Om in 2023 op het podium te staan met een gloednieuwe auto, een nieuw team en nieuwe regels, was geweldig”, aldus Laura Wontrop, programmamanager van GM Sports Car Racing. Klauser. “In 2024 zullen we doorgaan, de lessen uit 2023 gebruiken om ons sterker te zijn in 2024 en klaar te zijn om tegen de besten ter wereld op Le Mans te strijden.”

De Nr2 Cadillac V-Series.R werd derde in de honderdjarige editie van de 24 uur van Le Mans met vier Top-5 finishes in zijn WEC-debuutseizoen, waarbij Bamber, Lynn en Richard Westbrook de rijtaken deelden.

“We kijken er allemaal naar uit dat Cadillac terugkeert naar Le Mans en de uitdaging aangaat voor het veroveren van de eindzege. Het is tientallen jaren geleden dat een Amerikaanse fabrikant dit heeft bereikt en we zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken”, aldus Bamber, overall winnaar van de 24 uur van Le Mans in 2015 en 2017.

Cadillac Le Mans 2024 Foto 3

Cadillac won in 2023 elke IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTP-trofee. Cadillac won zijn vierde Manufacturer Championship en vijfde IMSA Michelin Endurance Cup Manufacturer Championship sinds hij in 2017 meedeed aan de prototypecompetitie, terwijl de Nr31 Whelen Cadillac V-Series.R de titel bij de coureurs zowel als bij de teams opeiste alsmede de IMSA Michelin Endurance Cup-titels.

De Nr31 Whelen Cadillac V-Series.R begon de IMSA GTP-competitie van 2024 met een polestart en een tweede plaats in de 62e Rolex 24 in Daytona afgelopen januari. De Nr01 Cadillac V-Series.R kwalificeerde zich als tweede. De Nr2 Cadillac V-Series.R opent het FIA WEC Hypercar 2024-seizoen op 2 maart bij de Qatar Airways Qatar 1812 Km.

Het Cadillac V-Series.R-ontwerp – mede ontwikkeld door Cadillac Design, Cadillac Racing en chassisconstructeur Dallara – werd geïnspireerd door de Project GTP Hypercar die in juni 2022 werd onthuld. De raceauto bevat onderscheidende Cadillac-designelementen, zoals verticale verlichting en zwevende lamellen. De Cadillac V-Series.R is voorzien van een speciaal gebouwde Cadillac 5.5L DOHC V-8-motor, ontwikkeld door GM's Performance and Racing Propulsion-team gevestigd in Pontiac, Michigan.

De 92e editie van de 24 uur van Le Mans vindt plaats van 15 tot en met 16 juni 2024.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS