Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac in 2024 werderom met één LMDh in het FIA WEC: "Het was het kostenplaatje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2023 13:55

Cadillac komt in 2024 wederom met één auto in actie in het FIA World Endurance Championship. General Motors heeft bevestigd dat twee LMDh’s wel is overwogen, maar dat het Chip Ganassi Racing niet meer Caddilac V-Series R gaat laten inzetten. GM Motorsport competition engineering directeur Mark Stielow bevestigt dat twee auto’s beter is, maar dat het kostenplaatje de overhand had.

Cadillac

"Het was een kostenbarrière", zegt Stielow daarover. "Uiteindelijk, en ik weet zeker dat al mijn collega's het daarmee eens zijn, moeten we allemaal naar onze raden van bestuur om onze budgetten goedgekeurd te krijgen. General Motors en Chevy en Cadillac racen op veel gebieden, dus we moeten de balans zien te vinden en iedereen te vriend houden. Soms moet je moeilijke beslissingen nemen."

In Amerika komen er wel vier auto’s in de IMSA in actie. Zowel Chip Ganassi Racing als Action Express zetten daar twee auto’s in. "We zijn erg enthousiast over het tweede jaar van ons Cadillac V-Series.R-programma", zegt Laura Wontrop Klauser, programmamanager sportwagenraces bij GM. "We zijn erg trots op wat we in het eerste jaar hebben bereikt en we hebben zoveel geleerd door in twee series te racen. We hebben een geweldige basis om op voort te bouwen. Met 2024 als overgangsjaar kunnen we ons volledig richten op de auto en deze beter begrijpen in plaats van een balans te moeten vinden tussen het leren van de auto en het leren van een nieuw team en nieuwe series, zoals we in 2023 deden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS