Formule 1

Nikhil Bohra maakt MP Motorsport-debuut in het FRECA: "Ik wil mezelf bewijzen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 januari 2024 16:29

De Indiaas-Amerikaanse coureur Nikhil Bohra is overgestapt naar MP Motorsport voor zijn tweede seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine en hetzelfde kampioenschap in het Midden-Oosten.

Nikhil Bohra MP Motorsport FRECA

Na zijn debuutseizoen, kreeg Bohra zijn eerste kennismaking met de FRECA-auto van MP Motorsport tijdens de test half november op Mugello in Italië, waar hij zich meteen bij de koplopers voegde met respectievelijk de tweede en vierde beste tijd op de twee dagen.

Tijdens de daaropvolgende test in Imola bevestigde Bohra zijn snelheid met de vierde snelste tijd. Bij de verhuizing naar Barcelona in Spanje voor een tweedaagse test medio december, bewees Bohra opnieuw een vaste waarde te zijn in de top vijf in de meeste sessies.

De goede vorm van de jonge coureur in de tests gaf beide partijen het vertrouwen om een deal te sluiten voor het tweede seizoen van Bohra in FRECA. Met Valerio Rinicella en Nihkil Bohra nu klaar voor twee van de stoelen van MP, kijkt het team uit naar het tekenen van nog een sterke kanshebber voor de derde stoel.

"Het is geweldig nieuws dat ik een coureur zal zijn van MP Motorsport in mijn tweede seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine", zegt Bohra in een persbericht van MP. "Ik wil mezelf bewijzen in deze zeer competitieve serie, die de belangrijkste opstap is naar FIA Formula 3 en Formula 2, en MP heeft een winnend record in elk singleseater kampioenschap waaraan ze deelnemen."

"Tijdens de tests klikte het goed met het team, wat resulteerde in een sterke snelheid die ik van plan ben om te zetten in een consistente puntenfinish zodra het seizoen van start gaat. Ik kan niet wachten om te beginnen."

"Ik ben zeer verheugd om Nikhil te verwelkomen in ons FRECA-team", zei Sander Dorsman, de teambaas van MP Motorsport, "Hij heeft goed gepresteerd in zijn debuutseizoen, eindigde op het podium in zijn allereerste weekend in Imola, en bewees vervolgens tijdens de tests met ons dat hij het echte werk is door consequent bovenaan de tijdenlijsten te staan en het team vooruit te helpen met krachtige feedback. Hij zal een solide partnerschap vormen met Valerio en onze binnenkort aan te kondigen derde coureur. We gaan een geweldig FRECA-seizoen met hen tegemoet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS