Formule 1

Broertje van Charles Leclerc promoveert naar de Formule 2 en gaat rijden voor DAMS

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 13:02 • Print artikel

Arthur Leclerc maakt komend seizoen de overstap van de FIA Formule 3 naar de FIA Formule 2. Het 22-jarige broertje van F1-coureur Charles Leclerc gaat rijden voor het team van DAMS. Deze week komt Arthur Leclerc al uit in de F2-auto bij de post-season test op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Arthur Leclerc


In zijn eerste jaar in de single-seaters in 2018 reed Arthur Leclerc naar de vijfde plaats in het Franse Formule 4 kampioenschap. Het jaar daarna volgde de derde plaats in de Duitse F4. In 2020 kwam Leclerc uit in het Formula Regional by Alpine en scoorde hij zes overwinningen en twaalf podiums om als tweede te eindigen in het kampioenschap. In zijn rookieseizoen in de F3 in 2021 won Leclerc races in Le Castellet en Zandvoort. Dit jaar eindigde hij het F3-seizoen op de zesde positie.

"Ik ben heel blij dat ik de stap naar de Formule 2 kan maken met DAMS in 2023", zegt Arthur Leclerc in een reactie. "Het is een erg succesvol team dat al veel goede resultaten in dit kampioenschap heeft behaald. Ik hoop dat ik net zo succesvol kan zijn. Charles Pic heeft het geweldig gedaan door het team weer om de overwinning te laten strijden. Dat is komend jaar ook mijn doel. Ik kijk er echt naar uit, ook naar de post-season test deze week in Abu Dhabi."

Arthur Leclerc

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS