Formule 1

Bizarre wending: Red Bull houdt Juri Vips toch aan als junior-coureur

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juli 2022 05:00 • Print artikel

Inmiddels een kleine twee weken geleden kwam Red Bull Racing met het nieuws naar buiten om Red Bull Junior-coureur Juri Vips op non-actief te stellen na een racistische opmerking tijdens een live stream. Het team deed onderzoek naar het voorval en besloot Vips vorige week uit zijn rol als test- en reservecoureur te ontslaan, door nieuwe uitspraken van Red Bull-teambaas Christian Horner lijkt de boel iets genuanceerder.

Juri Vips

De Formule 2-coureur kwam negatief in het nieuws nadat hij met racistische uitlatingen had gedaan tijdens een live stream op het internet. Vanuit alle hoeken werd hier vanzelfsprekend met afkeuring op gereageerd. Vips verontschuldigde zich en liet weten dat hij aan het onderzoek van Red Bull mee wilde werken.

Red Bull maakte de beslissing om hem uit zijn rol uit test- en reservecoureur te ontslaan. Men ging er automatisch vanuit dat Vips ook geen onderdeel meer uitmaakte van het Red Bull Junior-programma, maar dit blijkt niet het geval: "Juri's contract als Test & Reserve-coureur is door Red Bull geannuleerd vanwege de opmerkingen die hij heeft gemaakt. Hij wordt door Red Bull aangehouden als onderdeel van hun Junior Driver-programma. We steunen hem terwijl hij afstapt van zijn rol bij Red Bull", aldus Christian Horner aan F1 Feeder Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS