Formule 1

BREAKING: Oscar Piastri racet in 2023 bij het team Alpine

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2022 16:45 • Print artikel

Het hoge woord bij het team van Alpine is er uit! Oscar Piastri rijdt in 2023 bij het F1-team van Alpine en vervangt daar de naar Aston Martin vertrekkende Fernando Alonso.

Oscar Piastri

Piastri werd vorig seizoen kampioen in de Formule 2. De Australische coureur reed bij het team van Prema en sleep het kampioenschap binnen in zijn allereerste seizoen in de opstapklasse. Ditzelfde deed hij in 2020 in de Formule 3 en in 2019 in de Formule Renault Eurocup.

Teambaas Otmar Szafnauer is ontzettend blij met de nieuwe aanwinst: “Oscar is een briljant en zeldzaam talent. We zijn er trots op dat we hem hebben ondersteund door de moeilijke paden van de juniorformules. Door onze samenwerking in de afgelopen vier jaar hebben we hem zien ontwikkelen en volwassen worden tot een coureur die meer dan capabel is om de stap naar de Formule 1 te maken. Testen waar hij de volwassenheid, belofte en snelheid heeft getoond om zijn promotie naar onze tweede zetel naast Esteban te verzekeren. Samen zijn we ervan overtuigd dat het duo ons de continuďteit zal geven die we nodig hebben om ons langetermijndoel te bereiken om uit te dagen voor overwinningen en kampioenschappen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS