Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

BMW rond vijfdaagse test af met de nieuwe LMDh-bolide

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 augustus 2022 14:00

BMW heeft een vijfdaagse test met haar LMDh-bolide afgerond. Op het circuit in Barcelona kwamen Sheldon van der Linde, Augusto Farfus, Marco Wittmann en Nick Yelloly in actie met de BMW M Hybrid V8. De test is Spanje was met name gericht op de ontwikkeling van de prestaties en het begrijpen van de auto en alle functionaliteiten. Voor Farfus en Wittmann was het de eerste keer dat het tweetal met de auto in actie kwamen.

BMW

In Barcelona werd van maandag tot en met vrijdag met de auto gereden en volgens een woordvoerder was het engineeringsteam in staat om kleine problemen op te lossen. BMW doet geen uitspraak over het aantal afgelegde kilometers. De geruchten gaan dat het alweer het derde circuit was dat de autofabrikant met de auto aandeed.

BMW gaat de auto nu naar Amerika brengen waar er verder getest gaat worden en de auto klaar gemaakt gaat worden voor de homologatie. Volgend jaar komt Team RLL dan in het IMSA-kampioenschap in actie met twee auto�s. Een jaar later volgt het debuut in de FIA World Endurance Championship met Team WRT.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS