Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Andrea Caldarelli na uitvalbeurt met Lamborghini op Spa: "We halen positieve punten uit dit weekend"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 12 mei 2024 19:04

Lamborghini Iron Lynx had zijn eerste DNF van het jaar op Spa-Francorchamps, toen het FIA World Endurance Championship van start ging voor ronde 3 op het beroemde Belgische circuit.

Lamborghini Iron Lynx team

Omdat het team er niet eerder was geweest om te testen of te racen, moest het de uitdagingen van een van 's werelds meest extreme en auto-intensieve circuits aangaan, waarbij het sinds de training vooruitgang en vooruitgang boekte, ondanks enkele obstakels onderweg.

Het trio Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli en Daniil Kvyat voltooide veel werk in termen van het verbreden van de operationele vensters van de auto naarmate het team stappen voorwaarts maakte en, vooral tijdens de race, de vruchten begon te plukken.

Na een positieve start liet Kvyat de verbetering van het weekend zien, waarbij hij dicht bij het 'peloton' bleef. Caldarelli was de volgende in de rij, maar zijn vroege run werd bepaald door een lange safety car. Toen de race werd hervat, dwong een probleem met de ophanging aan de rechterachterzijde hem langzaam terug te komen naar de pits en er was geen andere optie voor het team dan halverwege de zes uur durende race te stoppen.

Het team gaat zich nu hergroeperen en zich voorbereiden op de 24 uur van Le Mans in juni.

Andrea Caldarelli: "Ik denk zeker dat we positieve punten uit dit weekend kunnen halen. Het was de eerste keer voor ons in Spa en we wisten dat het moeilijk zou worden vergeleken met onze concurrenten die eerder hadden gereden en getest. Het is een heel bijzonder circuit met hoge krachten. Het is een behoorlijk veeleisend circuit voor een raceauto en het was positief om hier te komen. We hebben nieuwe dingen geprobeerd en die waren behoorlijk positief. Tijdens de race moesten we ons terugtrekken vanwege een probleem dat we aan het onderzoeken zijn, maar dat hebben we opgelost een paar veranderingen die erg nuttig kunnen zijn, vooral voor Le Mans. We gaan naar huis, analyseren en ons klaarmaken voor de 24."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS