Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Akkodis ASP gaat in 2024 met Lexus naar het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2023 07:30

Akkodis ASP wil volgend jaar instappen in de LMGT3-klasse van het FIA World Endurance Championship. Het Franse team wil dit gaan doen met de Lexus RC F GT3. Het gerenommeerde team van Jérôme Policand hoopt de goedkeuring te krijgen van de speciale commissie van de FIA en het WEC, de bijbehorende test gaat volgende maand plaatsvinden. De samenstelling van het team heeft Akkodis ASP echter nog niet aangekondigd, dit gaat op een later moment plaatsvinden.

Akkodis Lexus_RC_F_GT3-3

Foto: Akkodis ASP


Het team is geen onbekende in de GT3-wereld. Sinds 2016 neemt Akkodis ASP deel in diverse GT3-klassen waar met deze auto’s gereden wordt en rijden ze bovendien met diverse merken. Het Franse team onderhoudt een goede relatie met Toyota en rijdt ook met de GR Supra GT4 in het Franse GT-kampioenschap. Doordat Toyota in de Hypercarklasse rijdt, lijkt er een grote kans dat de auto’s van het zustermerk worden toegelaten. Fabrikanten die actief zijn in de LMH, krijgen prioriteit bij het inschrijven in de LMGT3. Dat het team hun deelname serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat ze komende week al gaat testen met de Lexus RC F GT3.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS