Karting • Karting Diversen

115 jonge kankerpatiŽnten en hun gezin in het zonnetje gezet tijdens Circuitdag Against Cancer

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 8 augustus 2021 21:18 • Print artikel

Afgelopen week organiseerden Stichting Against Cancer en het TT-circuit in Assen voor ruim 115 gezinnen de 16e editie van de ĎCircuitdag Against Cancerí. Deze jaarlijkse Circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. Een van de hoogtepunten was een spectaculaire aerobatics vliegshow van Dutch Rush Aerobatics. Naast een magische show boven TT Circuit Assen vloog piloot Frank van Houten ook hartjes in de lucht boven het Prinses MŠxima Centrum voor kinderoncologie. Dit, speciaal voor de kinderen die helaas niet bij de Circuitdag konden zijn. Op het TT-circuit in Assen waren ruim 100 coureurs aanwezig waardoor de kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Daarnaast was er een straattheater, konden kinderen een graffiti workshop volgen of op de zweef-of draaimolen. Samen met alle vrijwilligers werd ervoor gezorgd dat de jonge kankerpatiŽnten en hun ouders, broertjes en zusjes de problemen rondom de ziekte voor ťťn dag naast zich neer konden leggen.

115 jonge kankerpatiŽnten en hun gezin in het zonnetje gezet tijdens Circuitdag Against Cancer

Tijdens de Circuitdag van Against Cancer werden er veel donaties opgehaald door onder andere Truckers voor Goede Doelen, Hartog en de vele aanwezige coureurs en vrijwilligers. Angela Schokkin (presentatrice RTL 7) was als ambassadrice ťn presentatrice met cameraploeg aanwezig om een aftermovie te maken voor de gezinnen, ter herinnering aan deze bijzondere dag. Daarnaast verleenden onder andere voormalig schaatser Rintje Ritsma, wereldkampioen World Supersport Jeffrey Buis, voormalig Europees kampioen Rob Hartog (motorcoureur), oud Nederlands jeugdkampioen schermen Cheryl de Jong, zanger Joost Heijmer, DJ Duncan en De Dikdakkers (bekend van ĎCowboys en indianení) hun medewerking aan deze dag.

115 jonge kankerpatiŽnten en hun gezin in het zonnetje gezet tijdens Circuitdag Against Cancer

Voorzitter Patrick Boxem blikt terug op een geslaagde en fijne editie: ĒMet alle betrokken bedrijven en partners hebben we wederom een onvergetelijke dag kunnen realiseren. We zijn dankbaar dat we al zestien jaar bij kunnen dragen aan het maken van mooie herinneringen voor de gezinnen waarvan een kind getroffen is door kanker. Helemaal in deze tijden, waren de gezinnen er enorm aan toe om even alle zorgen te vergeten. En dat op een veilige en verantwoorde manier. We danken iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen!Ē

De Circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Dutch Rush Aerobatics, Truckers voor Goede Doelen, ISS Catering Service, Bon Bon party Service, Spijkerman Verhuur Ermelo, Evenementen service Assen, Ducati, Yamaha, KNMV, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucks, het Ministerie van Defensie en Smith Communicatie.

115 jonge kankerpatiŽnten en hun gezin in het zonnetje gezet tijdens Circuitdag Against Cancer

Over Against Cancer
Stichting Against Cancer - sinds 2004 actief - zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiŽnten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een circuitdag georganiseerd voor gezinnen en wordt er met een golftoernooi geld ingezameld. De stichting werkt nauw samen met de VKN (Vereniging Kinderkanker Nederland), is betrokken bij Prinses Maxima Centrum en bezorgt gezinnen een onbezorgde dag De stichting bestaat louter uit vrijwilligers en wordt volledig bestuurd door vrijwilligers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS