Karting • WSK

Kas Haverkort dicht bij podium in WSK in La Conca: 'Grote velden en sterke competitie"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2017 14:10 • Print artikel

LA CONCA - Hij zat er de laatste tijd al dichtbij, maar toch werd Kas Haverkort niet beloond met een podium. De snelle karter uit Rheezerveen werd in La Conca tijdens de derde ronde van de WSK Master Series van de baan geduwd, terwijl hij op weg was naar de leiding. Kas zelf blijft opgewekt, want hij weet dat hij de snelheid heeft om zich te meten met de internationale top.
 

Kas Haverkort CRG Keijzer Racing

Eerder al in Castelletto di Branduzzo bevestigde de dertienjarige Overijsselnaar zijn vorm tijdens de tweede ronde van de WSK. “Ik vind het een leuke baan, hij is technisch. Helaas zat ik er één keer in een crash en dat gooide mijn gemiddelde naar beneden, maar in de andere heats zat ik goed van voren. Jammer dat de code geel in de prefinale zo lang duurde. De finale was jammer, maar de prestaties zaten in een mooie lijn omhoog.”
 
Dat merkte de concurrentie later in La Conca ook, want Kas had het gas erop staan en pakte naast de derde plek in de kwalificatie, ook twee vierde plaatsen en een heatzege. Dat motiveerde het talent uiteraard. “Ik ben blij dat het zo goed ging. Ik had de tweede tijd in mijn groep tijdens de kwalificatie en de laatste heat won ik. Ik vind het leuk, het racen in de OK Junior, want het is een ongelofelijk sterk veld. Het is heel competitief, van P1 tot P30.”

Ook de prefinale won Kas, uitkomend voor Keijzer Racing. Omdat in het WSK tot aan de finale in groepen wordt gestreden, moest hij vanaf P2 starten. “Ik viel terug, maar daarna pakte ik elke ronde wel één plaats terug. Op een gegeven moment lag ik aan kop en bleef ik aan kop. Ik ben heel blij met de zege, we zijn goed bezig.” In de finale had hij een goede start, maar kreeg hij helaas een tik. “Ik gleed naar buiten en toen kreeg ik een beuk, en toen vloog er iemand anders bovenop. Jammer. Een podiumplaats had erin gezeten.”

Kas’ volgende race is de Super Master Series in Sarno. Twee weken later wacht dan op dezelfe baan het EK in Sarno. “Ik ga me goed voorbereiden”, nam de talentvolle rijder zich voor. “Ik heb daar nog niet gereden. Ik heb er heel erg veel zin in, ik wil weer hetzelfde doen als in prefinale, maar nu dan ook in finale. Ik was de snelste rijder op een CRG-kart.”

Kas Haverkort OK Junior

Dat hij terug moet naar Italië vindt Kas bepaald geen straf. “Het is leuk daar te racen, er zijn grote banen, alle toprijders zijn er en ik kan er veel racen. Tijdens de trainingen of races in Italië was mijn moeder er, en de volgende keer is mijn vader erbij. Zij wisselen het om beurten af. Dat vind ik fijn als ze erbij zijn, maar verder doen we alles met Keijzer Racing en mijn monteur Tom.”

Hoewel de sympathieke jongeling veel tijd steekt in zijn sport is er uiteraard nog alle ruimte voor school. Om die te kunnen combineren met zijn sport krijgt hij alle medewerking. Hij zit daarvoor op een zogenaamde Lootschool, waar speciale programma’s bestaan voor leerlingen met een topsportachtergrond. “Ik krijg natuurlijk gewoon huiswerk, ik moet ook studeren. Gelukkig gaat het me goed af. Ik begin nu met Frans.”

Na het EK in Sarno blijft de druk er overigens goed op staan voor Kas, want wacht direct de eerste DKM Ampfing. “Ook daar zijn er grote deelnemersvelden en een sterke competitie. Daar wil ik graag top drie eindigen!”

Kas Haverkort wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door:
Vrieling adviesgroep
Aveco
Inno Air
M&L Techniek
Auto Combi
Webstores
Alfabet Reclame
Haverkort Eten & Drinken
Kendis
Habe Afbouw
Xeramic

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS