Karting • WSK

Rookie Dean Hoogendoorn (11) pakt eerste podiumplaats in OKJ! "Ik doe gewoon mijn best"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 22:01

FRANCIACORTA – Voor Dean Hoogendoorn is (bijna) alles op zijn plek gevallen tijdens de derde ronde van de WSK Super Master Series. De elfjarige rookie uit Woubrugge denderde op het circuit van Franciacorta naar de tweede plek. Het betekende zijn eerste podiumplaats in de OK Junior-klasse (OKJ)!

Dean Hoogendoorn

Slechts drie tienden van een seconde scheidden hem van de overwinning. Daarmee liet de debutant in deze zeer competitieve internationale klasse een duidelijke stijgende lijn zien. Tijdens de eerste ronde van de titelstrijd werd Dean zevende, tijdens de tweede ronde vierde en zondag dus tweede.

“Ik ben echt wel blij met deze podiumplaats”, zei de coureur van AKM Motorsport. “Natuurlijk had ik liever de race gewonnen, het scheelde ook niet veel, maar na de pech van vorige week is dit erg mooi.”

Zijn weekeinde op de Italiaanse piste begon voortvarend. Dean was in de vrije trainingen supersnel en zette die snelheid in de kwalificatie om in een P2 in zijn groep en een P5 overall. En dat in een deelnemersveld van 92 rijders.

“Eindelijk konden we meer vooraan starten en ons gaan meten met de vaste rijders (front runners) in deze klasse”, refereerde hij aan zijn kwalificatie van vorige week in de Super Master Series. Toen kwam hij door pech niet verder dan het middenveld.

In de heats toonde Dean vervolgens een superieure snelheid. Maar liefst drie van de vijf heats won hij met overmacht. De snelle Zuid-Hollander is nota bene de jongste deelnemer van allemaal. Veel rijders in de OKJ zijn zelfs drie jaar ouder dan hij. Dean: “Ik let daar niet zo op”, zei hij. “Ik doe gewoon mijn best en probeer altijd te winnen.”

Dean Hoogendoorn met beker

Zijn resultaten in de heats beloofden natuurlijk het nodige goeds voor Prefinale A (de prefinale met de 36 snelste rijders). Dean stelde niet teleur, want ook die race won de talentvolle rijder. Het betekende dat hij op basis van de cumulatieve resultaten in Finale A op P3 mocht vertrekken!

De finale werd een spannende race met veel gevechten en strijd. Dean reed weg met een andere rijder, sloeg samen met hem een gat van zo’n vier seconden op de rest en finishte uiteindelijk op P2. Een prachtig resultaat, dat liet zien dat zijn eerste overwinning in de OKJ op het hoogste niveau een kwestie van tijd is.

Zijn volgende race is de vierde en laatste ronde van de WSK Super Master Series. Die race wordt tijdens het laatste weekeinde van februari gehouden op het circuit van Sarno. Dean maakt er kans om de titel te winnen. “We hebben er nu al zin in!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS