Karting • WSK

Dion van Werven komt met de schrik vrij na buiteling, maar bewijst op WSK zijn snelheid tussen de wereldtop

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2024 01:25

FRANCIACORTA - Als debutant in de KZ-klasse maakt Dion van Werven grote stappen. Het vijftienjarige karttalent uit Hulshorst toonde tijdens de WSK Open Series dat hij flink aan snelheid heeft gewonnen. Hij reed regelmatig rondetijden die konden wedijveren met de erkende toppers. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Dion van Werven

Na een matige kwalificatie veranderde Dions team de setup van de kart en dat werkte wonderwel. “We waren snel”, blikte Dion terug. “Qua pace reden we in de top acht en af en toe zelfs binnen een tiende van de snelste ronde.” Dat resulteerde erin dat Dion, die op P18 was gestart, als elfde finishte. “Nog verder naar voren geraken was lastig in dit veld. Je rijdt heel kort op elkaar en dat maakte dat het lastig inhalen was.”

In de volgende heats snelde de Nederlands kampioen Rotax Max Senioren van 2023 achtereenvolgens naar de dertiende, tiende, veertiende en negende plaats. Een mooie bevestiging van zijn uitstekende snelheid. En dus had Dion goede hoop op een mooi resultaat in de dubbel meetellende superheat.

“Ik moest starten op P15 en had een goede start. Helaas zat ik vast in een groepje aan de binnenkant. Die rij reed heel langzaam en daardoor verloor ik best wat plekken.” De getalenteerde Gelderlander zakte terug naar de twintigste plek en knokte zich weldra terug naar de zeventiende plaats. “We hadden een goede pace.”

En toen sloeg in de laatste ronde het noodlot toe. “In de drie na laatste bocht spinde iemand en ik reed achter hem. Ik knalde op hem en ging door de lucht. Ik ben echt hard tegen het hek gegaan. Mijn been stak door het hek. Ik zat erin vast.”

Doordat baanmarshals zijn kart wegtrokken, kon hij zijn been bevrijden. Gelukkig hield Dion niks ernstigs over aan de crash. “Ik was alleen wat duizelig. Wel ben ik een beetje blauw en voel ik mijn ribben een beetje. Ik ben ook wel geschrokken, maar ik was vooral teleurgesteld dat ik door die crash de finale niet zou halen. Dat was echt jammer, we waren anders gestart op plaats 24, nu stonden we er net buiten met een 37e plaats. Alles aan de kart was kapot.”

Dion van Werven


Hoe dan ook, Dion kon concluderen dat hij qua snelheid weer een stap heeft gezet. Wie in het WSK – de meest competitieve kartcompetitie in de wereld – in zijn debuutjaar meekan in de top tien in één van de zwaarste kartklassen ter wereld, mag tevreden zijn. “Dat ben ik ook”, zei Dion. “Maar er had wel meer in gezeten. Dat had ik graag laten zien aan mijn sponsoren en mijn team CRG Holland.”

Na een training in Ampfing en Wackersdorf is Dions volgende wedstrijd de DKM-wedstrijd in Mülsen. Die wordt gehouden op 19, 20 en 21 april. “Ons plan is om het hele DKM-kampioenschap te rijden. Daar verwacht ik veel verder naar voren te kunnen finishen. Ik ga voor het podium. Het DKM, EK en WK zijn onze hoofddoelen voor dit jaar.

Na Mülsen rijdt Dion ook de derde ronde van het Nederlands kampioenschap. Die wordt op 28 en 29 april gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België.

Dion bedankt zijn team, supporters en zijn sponsoren.

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van Werven Infra & Recycling, CRG Holland, Riwald Recycling, Harry Frens Vastgoed BV, Bincx Agrarische en Industriële bouw, Heicom, JHM Groep, Prominent, Prins Exclusivo, GPS Holding, Jos Scholman, Catering Culinair, Jabe Reclame en FD Houtbewerking.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS