Formule 1

"We hebben deze zomer gezien dat de rijdersmarkt in de F1 gek werd! Dat kon niemand verwachten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 november 2018 20:39 • Print artikel

Stoffel Vandoorne had waarschijnlijk een ander beeld van zijn F1-carričre. De Belg kwam naar McLaren als een van de grootste talenten die de sport kent en een bijzonder goed CV. Twee jaar later moet de coureur na een teleurstellende periode vertrekken bij het team uit Woking. De coureur kon nooit indruk maken naast Fernando Alonso en is al 14 races puntloos. Vandoorne stapt volgend jaar over naar de Formule E, maar kijkt niet direct uit naar een terugkeer in de Formule 1.

Stoffel Vandoorne

“Ik heb niet echt een pauze deze winter, ik duik er direct in”, reageert de Belg tegen Planet F1. “Mijn mindset is om het best mogelijke werk te doen, dus wat er in de toekomst gebeurt, is op dit moment lastig te zeggen. We hebben deze zomer gezien dat de rijdersmarkt in de F1 gek werd en niemand kon echt verwachten dat dit ging gebeuren. Dingen zoals dit kunnen in de toekomst gebeuren en wie weet wat er gaat gebeuren? Voor nu richt ik mij op de Formule E en probeer het best mogelijk werk te doen.”

De McLaren-coureur zegt genoeg geleerd te hebben in de afgelopen twee jaar, maar toch is de teleurstelling aanwezig. “Zeker, het waren niet de twee beste seizoenen”, zegt de Belg. “Ik denk dat ik een fantastische tijd heb gehad bij McLaren in de junior klassen en ze hebben me ondersteund om de stap naar de Formule 1 te maken. Maar de twee jaar die ik in de Formule 1 heb gehad waren wat betreft de ervaring niet goed, maar ik had er ook de voorkeur aangegeven om verder van voren te vechten. Ik denk dat de tijd goed was om in de Formule 1 te komen. Ik denk dat ik in het juiste team zat, met de juiste ondersteuning. Ik denk dat de competitiviteit de we hadden in die twee jaar niet fantastisch waren. Het had mooier geweest om wat meer van voren te vechten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS